Всеки момент е подходящ за инвестиция в имот, категорични са

...
Всеки момент е подходящ за инвестиция в имот, категорични са
Коментари Харесай

Всеки момент е подходящ за инвестиция в имот, категорични са брокерите

Всеки миг е подобаващ за инвестиция в парцел, безапелационни са брокерите. Правилният миг за покупка на жилище с капиталова цел е, когато човек може да си го разреши. При инвестиция в парцел е значимо човек да познава пазара и да откри апартамент или къща, които дават отговор на неговите цели, разясняват брокери.

При покупка на жилище облага може да бъде осъществена посредством отдаването му чартърен или като бъде продадено след време на по-висока цена. Затова още при покупката на апартамент е значимо човек да знае дали чака приход от наем или желае да го ремонтира, подреди и по-късно да го продаде на по-висока цена. Ако отдава парцела чартърен, има разлика дали ще търси дълготрайни наематели или ще го отдава краткосрочно на туристи. Възможно е и единствено да дължи жилището няколко години без да влага спомагателни пари за ремонт и да го продаде по-късно. От това защо ще бъде употребен парцелът зависи кой апартамент от предлаганите на пазара да бъде платен.

Независимо защо ще бъде употребен парцелът, той постоянно изисква грижа от притежателя. Най-често срещаната инвестиция в парцел е за отдаването му чартърен. В тези случаи най-изгодна е покупката на двустаен апартамент. Двустайните жилища са по-евтини от тези с три стаи и по тази причина първичната инвестиция ще бъде възвърната по-бързо. Освен това за двустайните жилища по-лесно може да бъдат открити наематели в сравнение с за по-големите. 

Ако смятате да отдаване дълготрайно парцел чартърен, е значимо да бъде на място с добра транспортна съгласуваност, тъй като по този начин ще има по-голям интерес към него от наематели. Ако желаете да отдавате жилището краткосрочно на туристи, най-добре е да е на пешеходно разстояние от централната част на града.

Много хора купуват парцел, с цел да предпазят спестяванията си от инфлацията, е не толкоз, с цел да търсят бърз приход посредством отдаването му чартърен на туристи. Но и в тези случаи е доста значим изборът на жилище. Цените на качествените жилища, в региони с добра инфраструктура, които са покрай метро, магазини, детски градини и учебни заведения нарастват най-бързо през годините. 

Най-предпочитаните и мечтани региони в столицата постоянно са били южните и централни квартали. Но пазарът на парцели се развива. Ако преди години гледахме единствено квартала, сега има избрани региони в съответните квартали, които са по-желани от купувачите по отношение на други елементи на съответния квартал.

15-20% влагат парите си. Най-често купуват хора на възраст 30-40 години. Важна е средата към постройката

Най-често жилища купуват хора на възраст сред 30 и 40 години и това не е наклонност единствено в България, а по целия свят, описаха брокери на парцели. Това са купувачи с високи приходи, които или към този момент имат спестени нужните пари за покупка на парцел, или са достигнали равнище от кариерата си, което им дава сигурност, че ще могат да изплащат ипотечен заем в продължение на доста години.

Повечето хора купуват, тъй като им би трябвало по-голямо жилище. С раждането на първото или на още едно дете в фамилията доста хора вземат решение, че имат потребност от по-голям апартамент. Освен това наклонността за работа от къщи, появила се по време на пандемията, и надлежно потребността от още една стая за кабинет вкъщи, не престават да са годни и в този момент.

Много хора пък вземат решение, че имат потребност от по-голям дом, просто тъй като са нарастнали приходите им. Всеки желае да увеличи стандарта си на живот и с повишаването на приходите доста фамилии вземат решение да се пренесат в по-голям апартамент или да купят къща.

Около 15-20 на 100 от купувачите на парцели желаят да придобият жилище, с цел да запазят парите си в изискванията на висока инфлация.

При избора на жилище купувачите се интересуват освен от самите характерности на парцела, а и от заобикалящата постройката среда. Затова доста вложители влагат пари, с цел да оправят тротоара или зелените площи към новата постройка.

Районите с добра инфраструктура притеглят повече купувачи и там търсенето на парцели е по-голямо. От значително значение за купувачите при избор на съответен парцел са и опциите за паркиране в квартала, написа " Труд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР