Всеки млад човек иска да бъде успешен. Един в една

...
Всеки млад човек иска да бъде успешен. Един в една
Коментари Харесай

Ексцентричен и успешен - няколко съвета от Уорън Бъфет към младия човек

Всеки младеж желае да бъде сполучлив. Един в една сфера, различен в друга - което изисква разнообразни професионални умения. Но без значение от тази професионална диференциация, в последна сметка възходящото развиване във всяка една сфера зависи значително и на личностните качества на всеки един човек.    Именно върху това какво е нужно на един младеж, с цел да бъде той сполучлив (с цялата конвенционалност на това понятие), размишляват създателите на Inc., базирайки се на препоръките на един от най-успешните бизнесмени в историята - Уорън Бъфет.    Материалът е основан на две книги, които изследват неговия опит - “Уорън Бъфет предвижда бъдещето ” и “Как да отгледаме сполучливи деца ”. Съветите, оповестени в тях, предприемачът също по този начин повтаря два пъти в границите на 16 години - 1987 и 2003, в годишните си писма до акционерите на Berkshire Hathaway, показва изданието.    Дали през 2003 е не запомнил какво е писал 16 години по-рано? Надали. По-скоро един от знаците на сполучливия бизнес в действителност има вяра в тези свои изводи, обосновават избора си от Inc.    

" Развивайте ексцентричността си, до момента в който сте млади "  
Основният съвет на Бъфет е: " Развивайте ексцентричността си, до момента в който сте млади ". И с цел да не стават неточности, той показва какво за него значи тази дума - " отклоняващ се от стандартното или общоприетото държание по чудноват или особен метод ".     Защо хората би трябвало да се отклоняват от нормите до момента в който са млади? От Inc. изброяват няколко много ексцентрични действия на младия Бъфет и вършат паралел сред тях и последвалите му зашеметяващи триумфи на терена на огромния бизнес.      На 7-годишна възраст той " на практика запомня " книга от 1936 година, наречена " Хиляда метода да спечелиш 1000 $ ".     Шест години по-късно подава първата си данъчна декларация, което е толкоз запаметяващо се прекарване за него, че към момента си спомня какво е било нейното наличие - приходите му от разнасяне на вестници, приспадане на разноски, в това число 35 $ за велосипед, и най-после - данъчна сметка от 7 $, посочвa Inc.    На 20-годишна възраст, откакто научава, че неговият ментор, преподавател и съвсем воин Бенджамин Греъм е ръководител на Geico, Бъфет хваща влака за Вашингтон, убеждава един надзирател да го пусне в централата на застрахователната компания през уикенда и прекарва четири часа в спонтанен диалог с асистента на президента на компанията, който по-късно става основен изпълнителен шеф.    До какъв резултат водят тези ексцентрични прояви?     Бъфет е един от най-богатите хора в света, последните му данъчни заявления са високи една педя, неговата Berkshire Hathaway е един от най-големите данъкоплатци в Съединени американски щати, а Geico е 100% благосъстоятелност на Berkshire.   

Две страни на една монета 
В различен собствен съвет, представен от Inc., Бъфет пресъздава мисъл на френския мъдрец Огюст Конт: " Интелектът би трябвало да бъде прислужник на сърцето, само че не и негов плебей. "     Независимо дали определяте триумфа като финансов, професионален или креативен - или даже просто израстването като честен и благонадежден човек, всичко това се свежда до двете страни на една и съща монета, счита предприемачът.    Според него младите би трябвало:   - да изследват и да одобряват нещата, които хората приказват за техните ползи, пристрастености и странности.   - да научат по какъв начин действа светът и да не следват сляпо пристрастеностите си, а да се научат да откриват нещата, които работят на процедура.   - да стеснят вероятните си занимания до няколкото, които могат да вдъхновят пристрастеностите им.    “Много по-трудно е да развивате ексцентричността си, изключително в случай че желаете да разберете по какъв начин да я превърнете в позитив за себе си, когато сте по-възрастни. Времето тече и светът гледа на дейностите ви с все по-осъдително око ”, предизвестява Бъфет, представен от Inc. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР