Всеки кулинар твърди, че прави най-вкусните спагети, но ние вярваме

...
Всеки кулинар твърди, че прави най-вкусните спагети, но ние вярваме
Коментари Харесай

Спагетите Болонезе на Дичо

Всеки кулинар твърди, че прави най-вкусните спагети, само че ние имаме вяра единствено на тези, които са ни донесли, с цел да пробваме

Необходими Продукти

● спагети - 250 г
● лук - 1 глава
● чесън - 4 - 5 скилидки
● моркови - 1 бр.
● гъби - няколко
● доматен сок - 500 мл
● кайма - 350 - 400 г телешка, може и примес
● магданоз
● кашкавал - на усет
● чубрица
● захар - 1 ч.л.
● олио - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Най-важното нещо при приготвянето на това ядене е изборът и сваряването на самите спагети. Аз персонално употребявам BARILA. Трябва да ги поставите в 2 литра завряла вода, наложително се подсолява и се прибавя олио. Трябва да прелом към 10 мин, като се разбъркат няколко пъти. Свалят се от котлона и се отцеждат.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 3-4 с.л. олио. След като поомекнат и придобият златист цвят, прибавяме каймата, като я дробим на дребни елементи. Бъркаме пламенно, като се стараем каймата да се раздроби допустимо по-ситно.

Когато тя е добре изпържена, прибавяме нарязаните на дребни кубчета гъби и моркови. Оставяме още известно време и разбъркваме. След това изливаме вътре доматения сок, прибавяме захарта чубрицата и се оставя 10 мин да се посгъсти сосът.

Когато е подготвен, го изсипваме в тенджерата със спагетите. Добавяме ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал. Разбъркваме добре.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР