Всеки, който страда от чувствителна кожа знае, че тя често

...
Всеки, който страда от чувствителна кожа знае, че тя често
Коментари Харесай

4 лесни стъпки за регенерация на сухата кожа

 Всеки, който страда от сензитивна кожа знае, че тя постоянно се зачервява, мъчителна е, основава възприятие за опънатост след душ, може да се раздразни съвсем от всичко даже без досег. Проблемът с прекомерно сухата сензитивна кожа се състои в това, че тя има развалена преграда. Нейната резистентност към факторите на околната среда е понижена. Влагата елементарно се изпарява и се образува пласт от мъртви кожни кафези.

При такива признаци даже нанасянето на грим може да бъде дискомфортно и мъчително. Сресването на косата - също. Лющенето, пърхотът, разцепените връхчета и сърбежът са индикатори, че неотложно би трябвало да успокоим и заздравим кожната преграда с подобаващи средства и да я овлажним с хипоалергенни съставки. Овлажняващият артикул не трябва да съдържа дразнещи съставни елементи като изкуствени оцветители, аромати и парабени. Когато открием верния, належащо е да го прилагаме всеки ден и ще се преборим за кожа от сатен.

Деликатно разчистване

Чешмяната вода не всеки път е най-хубавото средство за разчистване на сухата и сензитивна кожа на лицето. Често хлорът в състава е повишен, оловото и магнезият също вършат водата твърда и не изключително подобаваща за миене. Алтернативата е добър почистващ артикул за лице, който меко и нежно отстранява замърсяванията, грима и непотребния себум, като в същото време поддържа кожата овлажнена. Много от сапуните изсушават. Вариант е измиващ гел или пяна за лице, които не съдържат сапун и мирис. Друга опция е потреблението на мицеларна вода. Тампон с нея ще почисти бързо и внимателно нежната кожа. Достатъчно е да се ползва по един път - заран и вечер. За косата и тялото душ гелът и шампоанът също би трябвало да са определени точно от одобрени марки, на които можем да се доверим като тази тук:

Хидратация

Първата стъпка по възобновяване на най-горния предпазен пласт на кожата е хидратацията, с цел да остане кожата свежа в продължение на часове. Търсим мек овлажнител, предопределен за сензитивна кожа, който не съдържа пигменти и аромати - бил той крем за лице за сензитивна и доста суха кожа или крем за тяло за суха към доста суха кожа. Преди нанасянето на овлажняващ крем или мляко, не избърсваме с забрадка водата след измиване, а я потупваме с длан, с цел да остане по кожата. След това нанасяме овлажняващия артикул. Можем да използваме маска за лице един път или два пъти седмично, за поддържане и още по-дълбоко навлажняване.

Сбогом на дразнещата козметика и нечистата среда

Чувствителната  кожа реагира на доста и разнообразни дразнители. Но по какъв начин да разберем кое прави кожата ни толкоз сензитивна? Това може да се дължи на нов парфюм, дреха от грапава тъкан или дълго излагане на слънце. Някои грим артикули също могат да причинят раздразнения. Парното и климатизацията в пространствата, вятърът и аномалиите в температурите на открито също въздействат. Определени дървета и цветя при разцвет предизвикват на хората раздразнение и алергии. Нужно ни е бягство. От всичко това. Пазим се и преди да се разкрасим с нови сенки или декор дьо загар, вършим тест за сензитивност - в случай че получим зачервяване, споделяме довиждане. Не носим облекла от груби материи. Не се къпем с парфюм. 

Слънцезащита

Хидратиращият артикул за лице с SPF е другар на сензитивната кожа. Търсим подобен, който защищава и овлажнява когато сме в помещение. Когато сме навън използваме специфичен слънцезащитен крем с висок SPF фактор, а не подобен, съдържащ слънцезащитни съставки. У дома и в офиса нездравословните UV лъчи са на всички места. Това, че сме на сянка не ни прави по-малко уязвими. Хидратацията съставлява половината от младостта на кожата. Сухият епидермис основава предпоставки за по-лесно навлизане на бактерии. Какъвто артикул да използваме, значимото е да си създадем привички да се грижим за кожата, според от нейната конструкция и тип.  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = " //connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=1541700212
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР