Всеки, който си задава въпрос: Какъв вид папагал да си

...
Всеки, който си задава въпрос: Какъв вид папагал да си
Коментари Харесай

Какъв вид папагал да си взема?

Всеки, който си задава въпрос: Какъв тип папагал да си взема, към този момент е дал отговор на другия значим въпрос. А точно: Имам ли условия, благоприятни условия и убеденост, че ще се оправя с развъждането на папагал като домакински любим? Такъв човек би трябвало да е наясно и с обстоятелството, че папагалите живеят доста по-дълго от множеството домашни любимци, от 20 до 50-60 години и е процедура папагал да се предава сред поколенията в едно семейство.

Ако желанието да с вземе папагал за домакински любим надвива над осъзнаването за отговорностите и компликациите пред това начинание, значи остава да се избере типа папагал, който ще основава наслада за цялото семейство. Вижте по-долу най-известните типове папагали и обмислете кой от тях да си вземете!

Вълнист папагал

Тази птица е извънредно красива. Притежават пъстра и наситена багра, тялото им е светлозелено или в нежните светли тонове на синьото, а оперението им е запаметяващо се поради черните линии, които контрастират на останалите цветове. Това дребно птиче се отличава и с отлични говорни качества, то е от огромните дърдорковци сред папагалите.

Жако

 Жако е прочут папагал

Този тип папагал е също доста издирван и публикуван за домакински любим. Той е относително тиха птица, за разлика от други представители на типа и е подобаващ домакински любим за апартамент. Тези папагали са известни още като Африкански сив папагал. Живеят приблизително 50-60 години, тялото им е сиво на цвят, с бели линии около очите, с черен клюн и алена опашка. Ненадминати са по възпроизвеждането на речта на индивида в най-голяма акуратност. Има обаче значително случаи, когато жако не проговарят даже дума през живота си. Това се дължи на самостоятелните особености на всяка птица и метода, по който протича развъждането на папагала.

Розела

Пъстрата розела е доста красива, тъй като носи множеството цветове на перата си. Тя е доста преносима, умна и бързо възприемаща птица и елементарно може да се научи да приказва. Нуждае се от доста внимание, играчки и занимания, тъй като е общителна и обществена птица.

Лори

Това са най-пъстрите папагали всред всички типове. Издават високи пронизителни звуци, доста шумни са даже когато се хранят, по тази причина развъждането на Лори в апартамент не е добра концепция. Ако се отглежда като домашна птица, би трябвало да се има поради и това, че храната му е специфична и това би трябвало да се има поради.

 Ара е измежду най-популярните папагали

Какаду, Ара и Амазона са други типове папагали, които могат да бъдат сполучливо отглеждани като домашни любимци. Всички типове се нуждаят от доста внимание, отделено за тях време за игри и другарство от страна на стопаните и разнообразна храна.

Ако си търсите дръпнат другар, разгледайте тези разгласи и цени за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР