Всеки, който причини катастрофа при движение на заден ход, може

...
Всеки, който причини катастрофа при движение на заден ход, може
Коментари Харесай

Бъдете внимателни, когато карате назад!

Всеки, който аргументи злополука при придвижване на заден ход, може да е отчасти отговорен, даже в случай че в действителност е имал преимущество. Възможни са и високи санкции. На това обръщат внимание от осведомителния център на R+V Insurance. Правилата за придвижване по пътищата в Германия (STVO) да вземем за пример вършат разлика сред придвижване на заден ход в движещ се трафик и предоставяне обратно, когато паркирате.

STVO изисква особено внимание при придвижване на заден ход. Не би трябвало да превишавате скоростта на вървене, бъдете непрекъснато подготвени за прекъсване и обръщайте внимание на мъртвите зони. Камерите и датчиците за паркиране оказват помощ за по-добра оценка на дистанцията при придвижване на заден ход. Шофьорите обаче не би трябвало да разчитат единствено на технологиите.

„ Другите хора, участващи в пътния трафик, нормално не могат да плануват неочаквана смяна на посоката " - изяснява Роланд Рихтер, специалист по трафика в застрахователя R+V Versicherung - „ Кой е отговорен при случай зависи от съответния случай. Различни фактори играят роля, да вземем за пример какъв брой бързо и надалеч са карали участващите хора. Пътната конюнктура също има значение. Правилата за придвижване по пътищата изискват всеки да се държи по този начин, когато се движи на заден ход, че да не заплашва другите ", акцентира Рихтер.

„ Движението на заден ход е категорично неразрешено по автомагистралите. Глобата е по-висока и се прибавят наказателни точки към шофьорското досие. В извънредно спорни с трафика и безразсъдни случаи шофьорската брошура може даже да бъде отнета и може да се чака наказателно произвеждане ", споделя Рихтер - „ Така че, в случай че пропуснете изхода, би трябвало да продължите към идващия... "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР