Всеки, който посети районната здравноосигурителна каса, по какъвто и да

...
Всеки, който посети районната здравноосигурителна каса, по какъвто и да
Коментари Харесай

От днес можем да получим уникален код до електронното си медицинско досие

Всеки, който посети районната здравноосигурителна каса, по какъвто и да е мотив - легализация на рецептурни книжки, подаване на документи или приемане на протоколи за скъпоструващи лекарствени артикули, заплащани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и други, ще има от през днешния ден - 28 август, опцията да получи гратис и своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си здравно досие, оповестиха от Касата, осведоми Българска национална телевизия.

С това се слага началото на акция за усилване на публичния надзор върху консумиране на обществения запас, с който Националната здравноосигурителна каса закупува медицински услуги в интерес на пациентите.

С УКД всеки ще може да упражни правото си да ревизира дали отразените в персоналното му досие действия фактически са осъществени. Ако установи разминаване в данните, той може да подаде сигнал до районната или до Националната здравноосигурителна каса. Контролните органи на институцията ще извършат инспекция, като осведомят и жителя за резултатите от нея. При нужда ще се поправя електронното здравно досие с фактически осъществените в интерес на пациента действия.

Националната здравноосигурителна каса ще даде на всеки от 7 356 986 български жители УКД, като моли за реализирането на деен надзор от страна на жителите върху консумиране на средствата за опазване на здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР