Всеки, който има домашен любимец, не може да си представи

...
Всеки, който има домашен любимец, не може да си представи
Коментари Харесай

8 прости начина да следите здравето на домашния си любимец

Всеки, който има домакински любим, не може да си показа живота си без него и желае да обезпечи на своето животно дълъг и здравословен живот. За да сме сигурни, че това ще бъде по този начин, би трябвало да обръщаме внимание на косматите си другари и постоянно да ги преглеждаме вкъщи. Понякога даже не осъзнаваме, че нашите домашни любимци може да бъдат в заплаха. Например, изследванията споделят, че паразитите са една от най-честите аргументи за болести на домашните любимци и постоянно няма признаци, до момента в който не стане късно...

Ето по какъв начин да следите здравето на домашния си любим в 8 елементарни стъпки:

1. Измервайте температурата на животното

Има специфични термометъри за животни, които мерят телесната температура, като поставите устройството в ухото на животното. Нормалната телесна температура на котките е сред 37,7 и 39,1 ° С, а при кучетата- към 38 ° С.

2. Измервайте и контролирайте сърдечната периодичност

За тази процедура би трябвало да имате една свободна ръка и хронометър.

1. За да измерите сърдечната периодичност на котката, просто поставете ръцете си върху гърдите на котката зад лактите. Пребройте ударите за 15 секунди и умножете резултата по 4. Можете също да почувствате пулса, като поставите 2 пръста върху вътрешността на слабините. Нормалният сърдечен темп за котките е 140-220 удара в минута.

2. За да измерите сърдечната периодичност на кучето, поставете дланта си върху гърдите на кучето, под мишниците. Нормалната сърдечна периодичност на кучетата е 70 до 120 удара в минута (в взаимозависимост от размера на животното).

3. Проверявайте за проблеми с очите

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим pixabay


Проблемите с очите са една от най-честите аргументи, заради които кучета и котки посещават ветеринар. Котките нямат толкоз проблеми с очите, колкото кучетата, защото елементарен живеят на закрито, което доста понижава риска от пострадване или зараза на очите.

Инфекциите на очите могат да бъдат разнообразни и доста съществени, причинявайки проблеми като слепота, заради което е доста значимо да проверявате постоянно очите на вашия домакински любим. Почистете ги, в случай че видите някаква нечистотия. В случай, че забележите някакво съществено инфектиране, не се колебайте да заведете Вашия домакински любим на ветеринар.

4. Преглеждайте ушите за кърлежи и драскотини

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим pixabay


Проверявайте ушите на вашия домакински любим за кърлежи,драскотини и инфекции. Може да откриете, че ухото е сопнато или надраскано. Прегледайте деликатно, в това число вътрешността.

5. Поддръжайте лапите и ноктите здрави

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим Фейсбук


Проверявайте постоянно лапите и ноктите им, тъй като домашните любимци ги употребяват всеки ден и могат да ги наранят, до момента в който играят с други животни или драскат някакви неща. Ако забележите кървене на лапите, направете всичко допустимо да не се инфектират, тъй като в противоположен случай вашият домакински любим ще страда доста от болежка и дискомфорт.

6. Преглеждайте зъбите на домашния любим

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим pixabay


Зъбите на вашия домакински любим би трябвало да бъдат преглеждани най-малко един път годишно от вашия ветеринарен доктор и постоянно от вас за признаци на проблеми със зъбите.

Трябва да следите за:

неприятен мирис

счупени зъби

извънредно дъвчене или слюноотделяне

понижен вкус или отвод да се яде

кървене

болежка в устата или към нея

Миенето на зъбите на вашия домакински любим е един от най-ефективните способи да поддържате зъбите здрави.

7. Контролирайте тяхното тегло и държание

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим Instagram


Наблюдавайте приема на храна и държанието на вашия домакински любим. Точно както хората, домашните любимци със затлъстяване са изложени на риск от развиване на болести, които могат да съкратят живота им.

8. Проверявайте козината и кожата

 8 елементарни метода да следите здравето на домашния си любим pixabay


Проверете кожата на вашия домакински любим за драскотини и козината за паразити. Ако вашият окосмен другар прекарва доста време на открито, има огромна възможност да има кърлежи постоянно.

И най-важното: обръщайте внимание на вашия домакински любим, обичайте го и се грижете за него!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР