„Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне

...
„Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне
Коментари Харесай

Конфликтът в Иран може да се разрасне неудържимо

„ Всеки спор в региона на Залива може да се разрасне неудържимо”, сподели за аг. „ Фарс” ирански военачалник. Коментарът идва вследствие на сваления по-рано през седмицата американски дрон и решението на Доналд Тръмп да анулира боен удар, при който е можело да загинат 150 души. Така американският президент съобщи ясно, че е подготвен на разговор с Техеран.

На свои ред Иран съобщи, че ще реагира „ твърдо” на всяка опасност. „ Ако в региона избухне спор, никоя страна няма да е способна да управлява обсега и времетраенето му. Американското държавно управление би трябвало да работи отговорно, с цел да отбрани живота на американските бойци, като заобикаля неуместно държание в района” е мнението на военачалник Голамали Рашид.

„ При цялото почитание към обстоятелството, че на 150 иранци бе спестена жестока орис, същински значимото нещо е американската политика, която служи на ползите на света и на Израел, като пречи на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия ", сподели на собствен ред израелският министър за районното съдействие Цахи Ханегби. Той обаче не изключи заплахата Вашингтон да удари иранците при провокация против Съединени американски щати в Залива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР