Всеки използва етерични масла в рутинната грижа за косата -

...
Всеки използва етерични масла в рутинната грижа за косата -
Коментари Харесай

Маслото от розмарин и доказателствата, че наистина повлиява растежа на косата

Всеки употребява етерични масла в рутинната грижа за косата - знаем изгодите, които имат за подсилване на косъма, попречване на накъсването, отбрана от външни фактори и даже за поощряване на растежа.
 Рициновото масло и изгодите му за скалпа, косата и растежа на миглите и веждите
Ползите от рициновото масло - и за косата, и за миглите, и за веждите

Но и няколкото странични резултати

Напоследък от ден на ден се приказва за маслото от розмарин и най-много изгодите му за бърз напредък на косата. Социалната мрежа TikTok е даже " захласната " от етеричното масло - напоследък етикетът #RosemaryOil събира над 586 милиона гледания на видеоклипове, показващи преимуществото на този естествен артикул, осведомят от Real Simple.

Маслото се извлича от растението розмарин, публикувано най-много в средиземноморския район. Отдавна е известно с лечебните си свойства . Има антисептично деяние върху скалпа, което го прави отличено средство за елиминиране на пърхота, както и за опазване еластичността на кожата скалпа.
 Снимка 611327

Но дали маслото в действителност оказва помощ за растежа на косата ? Краткият отговор на експертите е: да. Уилям Гауниц, сертифициран трихолог (специалист, занимаващ се с проблемите на косата) споделя за изследвания, сравняващи медицински препарати, особено създадени за лекуване за косопад с масло от розмарин.

Според получените резултати, излиза наяве, че и двата продукта са сравними като деяние и резултати. И даже маслото от розмарин се оказва с повече изгоди, защото не нервира скалпа толкоз доста, колкото готовите лекарствени препарати.
 Снимка 611326

Маслото от розмарин оказва помощ за растежа на косата, тъй като е антимикробна и противовъзпалителна мастна киселина, която също така покачва кръвообращението. Може да бъде потребно даже и при андрогенната плешивост (мъжко оплешивяване) поради опциите да понижава действието на тестостерона, който " нападна " космените фоликули.

А най-хубавото е, че, защото розмаринът е естествена билка, маслото, добито от него масло е безвредно за приложимост . Все отново, в случай че имаме засилена сензитивност на и не знаем по какъв начин тъкмо ще реагира кожата ни, може да създадем бърз тест. За задачата е нужно да сложим малко количество върху част от скалпа и да следим реакцията на кожата - за сърбеж, парене, или зачервяване.
 Снимка 611325

И в случай че се убедим, че всичко е наред, то умерено може да използван маслото върху косата си. Според експертите, най-хубавият метод е да го нанесем непосредствено върху скалпа и да масажираме - първо по него, а след това и по дължината на цялата коса. Количеството масло варира според от плътността на косата. Процедурата е добре да се ползва най-малко три пъти седмично.
 Косата, растежът й и етеричните масла, които я вършат дълга и красива
Етерични масла за дълга и красива коса

Природата още веднъж има решение

А някои експерти пък, като Анабел Кингсли, президент на профилираната марка за артикули за коса Philip Kingsley, предлага маслото от розмарин да се ползва като артикул без отмиване - тъй като точно по този начин ще прояви изцяло резултата си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР