Всеки иска да е по-често от слънчевата страна на пътя

...
Всеки иска да е по-често от слънчевата страна на пътя
Коментари Харесай

5 начина да бъдем по-позитивни

Всеки желае да е по-често от слънчевата страна на пътя и чашата му да е полупълна вместо полупразна, само че другите хора имат и разнообразни способи да поддържат позитивизма си.

Среща с непосредствен човек, хубава книга или филм, разходка в парка, спорт или няколко часа, прекарани уединено със себе си – всичко, което ви кара да се чувствате спокойни и задоволени, е нещо, на което си заслужава да отделяте повече време.

„ Денят е подобен, какъвто си го извършите! Затова за какво не го извършите превъзходен?” - Стив Шулте

„ Най-великото изобретение на всички времена е, че човек може да промени бъдещето си, като просто промени отношението си към живота.” - Опра Уинфри

„ Запишете върху самото си сърце, че всеки ден е най-хубавият от годината!” - Ралф Уолдо Емерсън

Затова преди да се отдадете на отрицателни мисли под въздействието на неприятни преживявания, ви даваме още няколко хрумвания по какъв начин да преодолеете негативните страсти и да бъдете по-позитивни:

 благополучие успокоение Thinkstock

Гледайте в сегашното

Може да ви звучи тривиално и да сте го чували милион пъти, само че да живееш в сегашния миг и да изживяваш пълноценно всеки ден в действителност е ключът към това да се чувствате спокойни. Много хора възприемат щастието като далечна дестинация в бъдещето, към която се стремят непрестанно, а в действителност би трябвало да се откажете от концепцията, че щастието е някъде другаде и да се чувствате задоволени от постигнатото тук и в този момент.

 жена усмивка цветя природа благополучие успокоение Thinkstock

Прекарвайте повече време на открито

Положителният резултат на природата върху душевното здраве от дълго време е потвърден научно. Поне по половин час дневно вървене може да окаже удобно въздействие върху мислите ви, като ви отдалечава от проблемите и пространствата, които свързвате с тревога. Времето, прекарано измежду природата, спомага на положителното въодушевление, по-добрата памет и пази мозъка от депресивни положения.

 жена дневник писане мемоари iStock

Записвайте си защо сте признателни

Опитайте всяка заран да си записвате нещата, за които сте признателни. Например напишете името на човек, който обичате, нещо, което ви носи наслаждение, спазено заричане – по този начин всеки ден ще стартира с хубавите неща в живота, което доста може да повлияе на позитивната ви настройка.

 благополучие природа pexels.com

Напомняйте си да сте положителни

Често в всекидневието отрицателно преживяване може да попие в мозъка ви за секунди и да остане там дълготрайно време, в което да го премисляте и да се връщате непрекъснато към него. Вместо да се фокусирате върху неприятното, пробвайте в продължение 30 секунди да мислите само и единствено за благополучен миг или събитие, впрягайки всичките си сетива. Така неприятният миг ще наподобява по-незначителен на фона на същински значимите радостни неща от живота ви.

 жена йога успокоение благополучие iStock

Медитирайте

Йогата и медитацията са един от най-успешните способи да успокоите мозъка си и да се почувствате в мир със себе си и близките. Отделяйте ежедневно време за медитация – тя оказва помощ за облекчение на депресията, физическата болежка и лутането на мозъка, което води непрестанно до негативни мисли.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР