Всеки има право да защитава здравето, живота на близките си,

...
Всеки има право да защитава здравето, живота на близките си,
Коментари Харесай

Марковски за случая с д-р Димитров: Няма превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана

Всеки има право да пази здравето, живота на околните си , имуществото си, сподели юрист Марин Марковски в коментар на случая с доктор Иван Димитров от Пловдив.
 

„ Текстът в закона е превъзходен, доста акуратен и мъчно може да се откри недостатък . Прокурорът просто не ползва текста ”, изясни Марковски пред.

Текстът на закона е превъзходен - н яма превишаване на рамките на неизбежна самозащита , когато нападението е в личния ти дом с влизане с щурм или по различен метод. Принципът е този: всеки има право да пази имуществото, достойнството, достолепието и здравето си ", съобщи Марин Марковски. Има две учредения за неизбежна защита - е дното е, че Джевизов е влезнал в дома, а другото е, че наранява . Само едното от тях е задоволително, а другото е плю с това, затова текстът е безапелационен, сподели Марин Марковски.

„ Тук няма драма. Фактите ще бъдат изнесени ясно. Достатъчно е да се види трупът – къде е входната и изходната рана. Няма спънка правосъдният доктор да каже, че той е прострелян вътре и след това е минал 20-30 метра до колата. Прострелян човек не значи, че рухва. Това става по филмите ”, добави той. 

Той чака, че Иван Димитров ще бъде пуснат с парична гаранция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР