СподелиОт професионален аспект сме готови за сухопътен Шенген. Следваше да

...
СподелиОт професионален аспект сме готови за сухопътен Шенген. Следваше да
Коментари Харесай

Директорът на „Гранична полиция“: България е готова да влезе изцяло в Шенген

Сподели
От професионален аспект сме подготвени за сухопътен Шенген. Следваше да бъдем признати от дълго време, сподели шефът на „ Гранична полиция “ пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че предходната година, комисията, която е оценявала и проверявала готовността на страната ни, е дала отлична оценка. По думите му последвалото решение е било политическо поради ветото на една единствена страна – Австрия. Това несъгласие го смятам за незаслужено и дискриминационно по отношение на нашата страна, изясни Златанов.

По думите му данните демонстрират, че мигрантският напън е намалял. Относно опцията България да влезе в Шенген и по суша до края на годината, Златанов изясни, че с Румъния се води непрекъсната връзка.

Твърди се, че новият Пакт за миграцията би следвало да бъде по-справедлив за страните, които са на първа линия, каквато сме и ние. Основната част касае по-бързото разглеждане на молбите за филантропичен статут, сподели той.

Златанов бе безапелационен, че нашето общество се стреми към влизане в Шенген и това значи унищожаване на контрола по границите. Ако желаеме надзор по границите и Шенген, това са две взаимоизключващи се неща и няма по какъв начин да се реализират по едно и също време, разяснява той. Златанов уточни, че все още няма надзор за полетите, които излизат от България за други шенгенски страни, за останалите полети има граничен надзор. Има граничен надзор и на границите с Румъния и Гърция. В един миг той ще отпадне, добави той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР