Всеки горд стопанин на куче знае, че всички команди, на

...
Всеки горд стопанин на куче знае, че всички команди, на
Коментари Харесай

Как да дресираме кучето да дава лапа

Всеки горделив собственик на куче знае, че всички команди, на които може да го научи, не са просто някакви занимателни трикове. Ако научите кучето да дава лапа, това може да бъде извънредно потребно умеене за него. Освен това и вие ще бъдете улеснени, когато би трябвало да му измиете лапите или да му изрежете ноктите.

Дай лапа е команда на подчинението и това я прави една от наложителните команди за всяко куче. Тази задача се научава най-бързо даже и от 4-5 месечно кученце. Срещат се няколко метода, по които можете да научите домашния си любим да извършва това, което му казвате. Изпробвайте всички, до момента в който получите стремежи триумф:

Добре е преди да започнете с командата дай лапа да сте научили кучето на команда седни. Така ще бъде по-лесно и за вас и за животното.

Вземете една гранулка от обичаната му кучешка храна или парче колбас и го покажете на опашатия си другар. Стиснете лакомството в ръката си, с цел да не може животинчето да го докопа.

Кажете командата дай лапа и дръжте ръката с лакомството покрай носа на кучето. Така то ще резервира интерес към него и желанието му да си хапне ще го поддържа съсредоточено.

Бъдете търпеливи и изчакайте, до момента в който кучето се опита да разтвори ръката ви. Обикновено то стартира първо да души към скритото в юмрука ви лакомство и по-късно протяга ръка с лапата си.

Когато кучето допре ръката ви с лапа, извикайте: Браво! И му дайте съкровището, прикрито в ръката ви.

 Даването на лапа е една от главните команди за кучета

Повтаряйте същото упражнение 2 или 3 пъти на ден за към 5 минути, не повече. Когато се упражнява постоянно, кучето доста бързо ще се научи да извършва командата.

Разбира се, срещат се и други команди като: Седни!, Донеси!, Ела! и така нататък Ако научите кучето си да извършва тези най-важни и съществени команди, това ще ви помогне да се справите по-лесно с зародили проблеми в бъдеще. Същото е както при децата: в случай че го възпитате задоволително добре още до момента в който е малко, то ще си остане такова и като порасне.

Можете да намерите дресьор, който да се занимава с обучаването на кучето ви, да си закупите най-различни подготвителни стратегии и да пръснете стотици левове по този метод, само че най-важното е да проявявате самообладание.

Дори и да получи професионални грижи, в случай че не се усеща подсилен или свестен от вас, домашният ви любим няма да извършва командите. Не забравяйте, че колкото повече време отделяте на кучето си, толкоз по-силна става връзката сред вас!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР