Всеки европеец използва средно по 2 листа на часМного по-трудно

...
Всеки европеец използва средно по 2 листа на часМного по-трудно
Коментари Харесай

Как да намалим употребата на хартия

Всеки европеец употребява приблизително по 2 листа на час

Много по-трудно е да се натрупа куп хартия, в случай че седите на друго място всеки ден
(снимка: Brother)

Хартията е артикул, за който рядко се замисляме, само че в действителност e необикновено скъп запас. Може да се изненадате като научите, че всеки европеец употребява приблизително повече от 2 листа хартия на час, което се равнява на сред 250 и 300 кг хартия годишно.

Производителят на печатащи устройства Brother предлага няколко елементарни метода за понижаване, преработване и закупуване на хартия за дома и офиса по виновен метод. Ето кои са те:

Намаляване

• Горещи бюра – премахването на статичните бюра е превъзходен метод да намалите до най-малко потреблението на хартия. Много по-трудно е да се натрупа куп хартия, в случай че седите на друго място всеки ден.

• Без хартия – в офиса или у дома, проверете дали сте отказали всички хартиени фактури за сметките и ги плащайте онлайн. Повечето компании ще ви улеснят в този развой, тъй като за тях е доста по-евтино да ви изпратят сметката по имейл и в същото време да отстраняват риска от загубване.

• Променете утринния си обред – европейците са известни със своята обич към кафето. Когато посягате към утринната напитка, избягвайте картонените чашки, тъй като те не са щадящи за околната среда. По-добре си купете комфортна чаша за многократна приложимост и я носете със себе си. Много кафенета даже оферират отстъпки за хора, които си носят лична чаша за напитката.

Повторно потребление

• Upcycle – хартията е приказен запас за занимание планове и може да бъде трансформирана в доста нови предмети, като да вземем за пример гирлянди, украшения, вази, кутии, купи, лампи и доста други. Може да почерпите хрумвания и ентусиазъм от Brother Creative Centre.

• Пазарувайте мъдро – избирайте материали, които могат да бъдат употребявани наново. Например, вместо да вземете хартиени кърпи, използвайте платнени, които можете да изперете и употребявате неведнъж. Има доста щадящи околната среда други възможности от най-различни материали, в това число бамбук.

Рециклиране

• Разделяйте и рециклирайте – знаете ли, че всеки звук рециклирана хартия може да избави 17 дървета и да спести 1700 литра нефт, 0,065 куб. м земна маса и 4000 киловата сила, както и 31822 литра вода? Тази дребна смяна в навиците и обръщането на повече внимание на рециклираната хартия може да има огромно влияние върху околната среда.

• Направете разчистване – на работното място и в дома можете да рециклирате старите папки, които заемат място, и да дигитализирате документите от тях. Сканирането на документи и съхранението им в компютърна система ще понижи потребността от хартиени копия и ще спести доста място освен на бюрото ви. Мантрата на чистото работно място и чистото схващане ще ви накара да се чувствате положителни и да се радвате на работната повърхност, която сте си върнали.

Закупуване

• Стъпките към смяната – за производството на тоалетна хартия, която един човек употребява през своя живот, са нужни приблизително 384 дървета, което е зашеметяваща цифра. Помогнете в битката с световното стопляне просто като извършите подмяна с бамбукова забрадка и тоалетна ролка. Бамбукът е най-бързо растящото растение в света, което всмуква 30% повече въглерод и освобождава 35% повече О2 от другите дървета.

• Гледайте за знак за утвърждение – когато купувате хартиени артикули – от кухненски ролки до книги, търсете обозначението FSC. Има три вида FSC маркировка върху продуктите – FSC 100%, FSC recycled и FSC Mix. Купуването на артикули със знак FSC значи, че помагате в грижата за международните гори.

В допълнение, Brother поддържа безвъзмездна стратегия за преработване на празни касети от консумативи, с цел да помогне за запазване на околната среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР