Всеки един земеделски производител, работейки като краен потребител на гориво,

...
Всеки един земеделски производител, работейки като краен потребител на гориво,
Коментари Харесай

Порожанов: Земеделците нямат интерес да се занимават с контрабанда на гориво

" Всеки един аграрни производител, работейки като краен консуматор на гориво, няма финансов интерес да се занимава с контрабанда на гориво ".

Това сподели министърът на земеделието и храните Румен Порожанов пред Българска национална телевизия. Той изясни, че държавата дава забележителна отстъпка от акциза на гориво, което обезмисля да се употребяват контрабандни горива.

Думите му идват след вчерашната среща със земеделците при премиера Бойко Борисов поради промени в Закона за горивата, които щяха е принуждавал земеделските производители да се записват като търговци на гориво. Притесненията бяха, че с готвените промени на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване.

След диалозите през вчерашния ден зърнопроизводителите взеха решение на не стачкуват и оповестиха, че казусът е решен. Днес Порожанов поздрави земеделците за професионалния им метод към отбраната на позицията им. " Ние намерихме положителното решение, което считам, че е заслужено ", сподели той.

Министърът допълни, че даже да е имало опит за политизиране на митинга, земеделските производители са задоволително зрели да не се поддават на сходен напън.

По думите му в случай че представители на земеделското министерство са били поканени на разискванията на закона, неразбирането е щяло да бъде избегнато.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР