Всеки един трябва да носи своята отговорност - независимо дали

...
Всеки един трябва да носи своята отговорност - независимо дали
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Заради лобисткия закон с вятърните паркове управляващите искат да ликвидират 250 хиляди работни места

" Всеки един би трябвало да носи своята отговорност - без значение дали е постоянен или длъжностен кабинет. Ето тази правдивост е основно значима. Как да гласоподават хората като нямат доверие на нищо? Например, за вятърните паркове - обикновено ли е хората да не желаят да има ветрогенератори в морето, a ти да искаш да закриеш още една промишленост? И рибарството ли в България, с цел да се вземат вероятно някакви комисионни и да се вкарва следващия лобистки закон, това заслужено ли е? Плановете, които са сега са безусловно на няколко благи от брега. Не може да имаш 250 хиляди души заети в тази промишленост и да ги обречеш на закриване на курорти. Това е лобистки закон в интерес на непознати вложители и хора, които упорстват това да стане в България, тъй като не може да се случи в техните страни. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Социалистът разяснява и основаната комисия по случая с Нотариуса: " Начинът, по който протече дебата в Народното събрание беше безусловно неправилен. Всички краткотрайни комисии по сходен вид следствия се вършат на паритетен принцип. Това ще рече, че всички партии в Народното събрание излъчват еднакъв брой народни представители. За първи път тази комисия не беше на паритетен принцип, а се направи по този начин, че ГЕРБ да имат най-вече народни представители 5-ма, 4-ма от ПП-ДБ, 3-ма от Движение за права и свободи. В последните медийни изяви се разяснява, че е имало връзки с хора от настоящето ръководещо болшинство - те сами себе си ли ще проверяват? Това е прахуляк в очите на хората и замитане на следите. "

Според него най-големият недостиг сега е този на правдивост и на хората им е омръзнало да гледат обири и грабежи без нито един осъден.

„ Последните 20 години има сигнали освен против този човек, само че и против хора от средите на магистратите, както и за напън от страната на прокуратурата за изземване на бизнес. Направи се една псевдо рокада в прокуратурата, която най-вероятно се направи, с цел да се дърпат конците. Нали ПП-ДБ пристигнаха главно поради правосъдната промяна? Но това ли е същинската промяна - стани да седна? Кое стана от всичките тези неща, за които те приказваха - безусловно нищо ", разяснява още Гуцанов.

„ ГЕРБ да намерят метод да смъкват Денков като министър-председател, а не да приказват в студиата едно, след което да отиват и да натискат зеления бутон в залата на Народното събрание. Нали тъкмо Делян Добрев говореше за газовите доставки, че тъкмо от Политическа партия какви комисионни взимат за стотици милиони за съветски газ, който ние взимаме и сега? Това не е никаква диверсификация, а беше следващата машинация, от която България пострада и бяхме ощетени с 1.4 милиарда лв.. Освен всичко останало, плащаме и на „ Боташ " по 486 хиляди $ дневно без значение дали ние взимаме газ или не. Г-н Борисов също натиска Политическа партия и Демократична България през 2 дни, че са неприятни управленци, само че гласоподава с тях ", уточни социалистът.

По неговите думи „ Лукойл " не работи със 100% съветски нефт, тъй като доставките през Босфора не могат да преминат. „ Ако беше направена тръбата Бургас-Александруполис като реверсивна връзка - тогава „ Нефтохим " можеше да взима доставки на недопечен нефт от Александруполис. Нас ни интересува да бъдат цените на горивата на търпими цени, а „ Нефтохим " е значим освен за България, само че и за целия район. А по какъв начин ще станат доставките през Босфора и от кое място ще пристигна този нефт и на каква цена - в пъти по-скъпо ", добави националният представител от Българска социалистическа партия.

" От войната в Украйна Европа пострада доста повече. Зададох въпрос към премиера гласи ли се бъдещо посещаване в Украйна - Денков не даде информация, а 24 часа по-късно се оказа, че има българска делегация там отпред с ръководителя на Народното събрание. Тази делегация с какъв мандат отива? Недопустимо е да потегля тази делегация и никой да не знае ", сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР