Всеки един футболист на Франция ще прибере премия в размер

...
Всеки един футболист на Франция ще прибере премия в размер
Коментари Харесай

При титла Мбапе взима колкото за 2 дни в Пари Сен Жермен

Всеки един футболист на Франция ще прибере награда в размер на близо 400 000 евро, в случай че " петлите " завоюват международната купа в Катар.

По правилник сумата ще бъде резервирана и за отпадналите поради травми в последния миг - Нкунку и Бензема, макар че те стегнаха багажа, без да запишат и минута игра. Сумарно награди ще вземат 26 футболиста и 4 треньора или общо 30 души.

" Има обаче разлика дали се казвате Килиан Мбапе или Коло Муани. Въпреки че парите са идентични, цената им е друга за обособените футболисти. При множеството титуляри не стигат даже за 13-та заплата ", прецизира Венсан Шодел - създателят на Обсерваторията за спорт и бизнес.

В случая с Килиан Мбапе равнищата са напряко сюрреалистични. На процедура международната купа ще му донесе толкоз, колкото и 2 работни дни по контракта му с ПСЖ. 

Премиите се пресмятат въз основата на бонуса, който ФИФА ще изплати на Франция за присъединяване й на Мондиала. От него 30% ще отидат за футболистите, а останалите ще бъдат разпределени като помощ за аматьорските клубове в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР