Всеки е имал някои от тези неудобни моменти – когато

...
Всеки е имал някои от тези неудобни моменти – когато
Коментари Харесай

Как да планирате пътуване или вечеря с приятели с различни доходи?

Всеки е имал някои от тези неуместни моменти – когато един другар изкарва доста повече пари от другите или някой, на който му е мъчно да се оправи с финансите и би трябвало да се вмести в компанията.

Без значение дали е пътешестване или другарска вечеря на открито, тези моменти на финансов дисбаланс могат да бъдат мотив за отчаяние и да са стресиращия за този, който няма благоприятни условия.

В този ред на мисли, специалисти по парите споделят най-хубавите си препоръки за това по какъв начин да действате, в случай че има несъответствия в заплатите сред вас и вашите другари.

Бъдете ясни за вашите упования и бюджети още през цялото време

Ако ще пътувате, направете среща, с цел да обсъдите бюджетите, упованията и всички наложителни действия. За да извлечете максимума от събирането, помолете всички авансово да създадат малко изследване, тъй че да имат оферти за хотели и избор на ресторант. Това ранно обмисляне разрешава бистрота и оказва помощ на всички да се усещат включени, вместо да изключват другари през цялото време, тъй като допускате, че няма да могат да си го разрешат.

И макар че персоналните срещи за обмисляне са страхотни, се пробвайте да координирате авансово разноските и бюджета и в цифров формат ― да вземем за пример персонални известия или Гугъл Sheets.



Това ще даде опция на хората да прегледат офертите на мира и да помислят, а не да се ангажират с нещо, за което ще съжаляват по-късно.

Не се вкарвайте в задължения, единствено с цел да сте в крайник с по-добре платените или по-заможни другари

Може да е в действителност изкушаващо да кажете „ да “ на всяка вечеря и пътешестване за рожден ден, само че бъдете реалисти по отношение на това, което можете да похарчите.

Естествено е да бъдете привлечени от неща, които някои другари може да имат, само че това не значи, че би трябвало да се пробвате да сте в крайник с метода им на живот, изключително когато са в напълно друга финансова обстановка. Ако се изхвърляте прекалено много, елементарно можете да изпаднете в задължения в дълготраен проект.

Ако сте приятелят с лимитирани пари, направете оферти, които работят за вас

Разговорите за приходите могат да бъдат извънредно неуместни, само че за благополучие, не всеки път би трябвало да се обяснявате, когато обсъждате рестриктивните мерки на парите си. Не се опасявайте да предложите различни, по-евтини разновидности за вечеря или визити.



Поемете някои от спомагателните разноски, в случай че можете да си го позволите

Ако знаете, че вашият другар може да отдели по-малко за хотел и за полет, помислете дали да не му помогнете. Предложете да си поделите разноските, с цел да компенсирате сумата.

Бъдете гъвкави

Ако ви планирате пътуването, предложете няколко варианти за пътешестване в разнообразни ценови диапазон. Така ще има опция всеки да каже къде избира да бъде и да намерите пресечната точка. Също по този начин си коства да се обмислят различни типове превоз. Може да не работи за всички дестинации, само че в случай че е допустимо, един от методите да спестите при пътешестване е да шофирате, а не да летите.

Различни действия

Опитвайте се да създадете направления с разнообразни действия, тъй че не всички да се усещат длъжни да се включат. Например, може би някои хора биха отишли ​​на поход, тъй като е безвъзмезден, вместо да вършат гурме тур, който коства стотици левове.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР