Всеки е чувал поговорката, че кучето е най-добрият приятел на

...
Всеки е чувал поговорката, че кучето е най-добрият приятел на
Коментари Харесай

Сърцата на кучетата бият в синхрон с тези на стопаните им

Всеки е чувал поговорката, че кучето е най-хубавият другар на индивида, само че до неотдавна не сме подозирали какъв брой близки са ни тези четириноги домашни любимци. Ново изследване твърди, че връзката сред куче и собственик е доста по-силна, в сравнение с в миналото въобще сме си представяли. Експерти споделят, че сърцата на домакински любим и човек бият в безспорен синхрон.

Фактът е открит от група австралийски откриватели, които следили посредством сърдечни монитори три двойки кучета и техните стопани. Първоначално учените следели ударите на сърцата на четириногите другари на индивида, до момента в който те били сами, а по-късно следели и сърцетуптенето на кучетата, до момента в който са към стопаните си.

Това обаче, което изцяло е изненадало учените, е, че тази връзка куче-човек е взаимна. При хората също е регистриран прочут спад в честотата на пулса, който се намалил, с цел да се изравни с този на кучетата.

Изключително сме впечатлени от мощната връзка сред човек и куче. Това наше изобретение може даде нова тенденция в лекуването на високото кръвно без да е належащо тежко медикаментозно лекуване и редица ограничавания, които този проблем постанова, споделя водещият на проучването Миа Коб от Монаш юнивърсити в Мелбърн.

Стресът е главният палач в актуалното ни общество. Част от решението на този проблем могат да се окажат домашните животни. Ние като цяло подценяваме въздействието на любимците върху нас – върху настроението ни, върху ролята им във възпитанието на нашите деца и любовта и верността, която те демонстрират към нас, споделя другият академик, участващ в плана – лекар Крейг Дънкан.

Австралийските учени са част от план, наименуван Сърца, който има за цел да покаже по какъв начин домашните любимци могат да оказват помощ на хората да се оправят със напрежението във всекидневния живот.

 кученце

В предходния стадий на проучването специалистите са потвърдили, че притежателите на кучета имат по-здрави сърца. Това се дължи на нуждата всяка заран домашният любим да се разхожда, без значение от времето. Кучетата оказват помощ на хората да се оправят със самотата и даже с глаукома, настояват още учените.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР