Всеки е чувал, че средната продължителност на съня за един

...
Всеки е чувал, че средната продължителност на съня за един
Коментари Харесай

5 признака, че не спим достатъчно

Всеки е чувал, че междинната дълготрайност на съня за един човек е към 8 часа, написа Insider, представен от manager.bg. Необходимостт от сън обаче е характерна за всеки човек. Тя се дефинира от метода му на живот, потребностите на неговия организъм, от натовареността в неговата работа, от ежедневните му привички и така нататък Специалистът по съня доктор Майкъл Бриус казва, че броят на часовете е по-скоро общ индикатор, а потребността от сън варира при всеки човек.

" Продължителността на съня, който ми би трябвало, може да е доста друг от продължителността на съня, от който се нуждаете вие ", сподели той.  " В взаимозависимост от това в кой стадий на живота сте - в случай че сте бременни, в случай че сте възрастни, в случай че имате медицински затруднения - количеството сън, от което се нуждаете, в действителност може да бъде доста друго. "

Как можем да разберем дали получавате точната доза сън за себе си?

Бриус твърди, че можем да разберем, като си отговорим на идващите 5 прости въпроса. Ако отговорите на всички или на множеството от тях са " не ", евентуално сме добре отпочинали. Но в случай че отговорим с " да " на минимум два от тях, евентуално имаме потребност от повече сън.

1. Заспивате ли, преди още главата ви да допре възглавницата?

Когато в действителност сме добре отпочинали, няма да заспим неотложно. Заспиването е развой, отнемащ сред 15 и 25 минути. Моменталното заспиване приказва, че сме изтощени.

2. Натискате ли бутона за отсрочване повече от два пъти?

Ако го вършим, значи не ни доближава сън.

3. Спите ли през почивните дни?

 Това би бил още един знак, че нямаме задоволително отмора. В идеалния случай режимът ни за сън би трябвало да бъде в график. Това значи да си лягаме и да се разсънваме едновременно всеки ден. 

4. Пиете ли повече от две кофеинови питиета дневно?

Кофеинът не е неприятно нещо. Всъщност, консумацията на кафе е свързана с намаление риска от доста болести, макар че експертите по хранене ще ни предупредят да внимаваме, колко сметана и захар добавяме. Но да разчитаме на кафето, с цел да преживеем деня, несъмнено не приказва добре за съня ни.

5. Имате ли постоянно предпочитание за мастни, въглехидрати храни?

Консумирането на храни, богати на мазнини и въглехидрати, може да провокира освобождението на успокояващо мозъчно химично вещество, наречено серотонин. Значи тялото ни има потребност от отмора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР