Всеки десети учител в община Хасково е на срочен трудов

...
Всеки десети учител в община Хасково е на срочен трудов
Коментари Харесай

Всеки десети учител в община Хасково е на срочен трудов договор

Всеки десети преподавател в община Хасково е на срочен трудов контракт. Според справката от Регионалното ръководство на образованието в образователните заведения в общината работят 1002-ма педагози, от които 114 са на срочни контракти.

От тях 25 са назначени за период, по-малък от една година, което е нарушаване на трудовото законодателство, осведоми БНР. Една от аргументите за срочните контракти е, че шефовете пестят от бюджета си. Педагози обаче считат, че по този начин ги държат в смирение до идващото преназначение.

Учителката по биология от село Конуш Байсие Мустафа изясни: "Втората година съм назначена отново за една година, отново с краткотраен трудов контракт. Това ми подсказа един тип, че краят ми се вижда, тъй като за втора година те назначават с краткотраен трудов контракт ".

Омбудсманът Мая Манолова също разяснява проблема със срочните контракти: "Много ясно е казано в кои случаи може да се подписа краткотраен трудов контракт. Така че аз ще желая навреме среща с министъра на образованието, с цел да слага този проблем, който към този момент е открит в община Хасково, който може би съществува и на други места и който се показва в нарушаване от страна на шефовете на учебни заведения на трудовото законодателство ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР