Всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност

...
Всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност
Коментари Харесай

Сглобката си разпределя регулаторите, за да векува във властта

" Всеки ден виждаме доказателства за неустойчивост, променчивост, липса на бистрота и единствено сделки посред им в сглобката - за пари, власт и разпределение на порции. Това, което хората не виждат е, че решенията не се вземат в Народното събрание, продължава този модел на задкулисие и на скрити игри някъде по кабинетите им. Накрая се сервират едни подготвени решения, които пък също се трансформират в границите на деня. И всяко последващо решение на сглобката е по-лошо и по-опасно от предходното. Това е мъка за страната и колкото по-скоро това държавно управление и болшинство се разтурят, толкоз по-добре за България ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Стара Загора, където бе третата от поредицата срещи, които управлението на партията провежда с новоизбраните кметове и общински съветници, този път от областите Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол.
Според Нинова на на срещите се дискутират бюджета, плановете на общините, с какво от Българска социалистическа партия могат да са им потребни. Тя е на мнение, че локална власт без мощно показана парламентарна група, която да пази ползите на хората, не може да се оправи. Корнелия Нинова бе безапелационна, че локалната власт е единствената постоянна власт в идващите 4 години.
" Ние, дружно с нашите кметове, би трябвало да спасяваме хората от решенията на сглобката. Ако държавното управление трансферира отговорността на кметовете да усилват локалните налози и такси, ние уверяваме нашите кметове да не го вършат и те са съгласни с това. Ако ръководещите основават закони и наредби, с които покачват цените на водата, да вземем за пример, както се случва в някои общини в пъти, то нашите кметове ще бъдат спирачка за това повишаване ", разяснява на срещата още водачът на Българска социалистическа партия.
Тя се спря и на тематиката за конституционните промени. " Досега това болшинство записваше корупцията и кражбите в законите и не един път сме казвали, че корупцията става законна и по тази причина не може да се преследва. Сега подвигнаха нивото и с главния закон. Там продават българския народен интерес и си разпределят страната на порции към този момент през Конституцията ", съобщи Нинова. Тя сигнализира, че през Конституцията се вършат опити да си уредят разпределянето на регулаторите в страната. " Независимите институции, които би трябвало да контролират и стопанска система, и бизнес, и политика, и страна, ще бъдат избрани и разпределени, в това число през Конституцията, на три порции. Това е увековечаване на това ръководство за години напред ", предизвести водачът на българските социалисти.
Тя разяснява думите на Бойко Борисов, че измененията за двойното поданство при министрите ще остане, като парадокс. " Това значи да ни ръководят хора, които служат на ползите на два народа. Немислимо е за българския народен интерес ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР