Всеки ден се оказваме в ситуации, в които трябва да

...
Всеки ден се оказваме в ситуации, в които трябва да
Коментари Харесай

Как да се научим да отстояваме себе си

Всеки ден се оказваме в обстановки, в които би трябвало да отстояваме себе си. Може би сервитьорът е сбъркал поръчката ви, някой ви е отрязал на опашката или сътрудник си приписва заслугите за работата ви.

Не всяка обстановка изисква една и съща реакция. И въпреки всичко да отстоявате себе си в това, което наподобява като дребни произшествия, може да има значение за това по какъв начин се чувствате към себе си и даже по какъв начин другите ви възприемат.

Има изкуство да отстояваш себе си. Не е нужно да е стресиращо или да основава спор. Не е нужно да е в яд или възмущение.

Когато отстоявате себе си по метод, който е спокоен и настоятелен, другите ви одобряват по-сериозно. Освен това ще започнете да вярвате в личната си стойност и независимост на избор.

Как да се научим да отстояваме себе си

Разберете, че да кажете „ не “ може да бъде нещо положително

 отстояваме себе си Как да се научим да отстояваме себе си фотография: pinterest

Няма нищо неприятно в това да казваш „ не “ на хората. Ако сте в среда, която ви кара да се чувствате неловко или не желаете да вършите задача, казването на „ не “ може да бъде от изгода.

Пример за това е, в случай че сътрудник ви помоли да поемете повече работа, в сравнение с сте в положение да свършите. Можете да обясните, че към този момент имате цялостен график и не можете да поемете нищо друго. Не се колебайте да се погрижите за психологичното си здраве и да кажете „ не “, когато би трябвало. По този метод отстояваме себе си.

Подражавайте на думите с позата на тялото си

 отстояваме себе си Как да се научим да отстояваме себе си фотография: pinterest

Начинът, по който се представяте пред другите, до момента в който говорите, също може да повлияе на увереността ви – прегърбването или мърморенето не ви оказват помощ да разберете какво мислите. Опитайте се да покажете своята убеденост с езика на тялото си. Застанете прави, говорете твърдо и умерено и поддържайте зрителен контакт, до момента в който говорите. По този метод отстояваме себе си.

Остани правилен на думите си

След като сте сложили граници и сте се застъпили за личните си потребности, може да почувствате потребност да се извините. Опитайте се да игнорирате това възприятие. Можете да бъдете непосредствен и настойчив без опрощение. Ако смятате, че би трябвало да обосновете молбата си, пропуснете частта „ Съжалявам, само че “. Ясно кажете какво мислите и по този начин отстояваме себе си.

Практикувайте, когато можете

 отстояваме себе си Как да се научим да отстояваме себе си фотография: pinterest

Да се ​​научим да отстояваме себе си може да ви отнеме няколко опита, с цел да се почувствате удобно. Гледайте на това като на образование за убеденост. Колкото повече пъти го вършиме, толкоз по-лесно ще бъде, когато сте в сложни обстановки. Практиката и повторенията ще ви вкарат в темп на обществено говорене с убеденост.

Практикувайте да споделяте своята позиция, в случай че имате дребна разлика в мнението с някого. Може да е нещо толкоз просто като разногласието за най-хубавия усет на сладолед.

Помислете по какъв начин може да давате прекалено много

 отстояваме себе си Как да се научим да отстояваме себе си фотография: pinterest

Да отделяте времето и силата си на хората е отлично, само че не прекалявайте. Ако го извършите, хората ще чакат да се съгласите с всяка молба или изказване.

Помислете върху вашите взаимоотношения и помислете къде има дисбаланс. Някой от приятелите ви кара ли ви да се чувствате ядосани, когато ви молят за странни услуги от самото начало? Все още ли казваш да?

След като започнете да разбирате къде поставяте потребностите на другите пред вашите лични, ще знаете къде да отстоявате себе си. Намерете подобаващия миг да измененията динамичността сред вас и този човек, като започнете да поставяте граници. Така ще отстояваме себе си.

Знайте по кое време да си тръгнете

 отстояваме себе си Как да се научим да отстояваме себе си фотография: pinterest

Ако различен човек прави околната среда токсична, най-добре е да напуснете. Вероятно не ви е забавно да обсъждате тематиката в вик. Излезте от стаята, излезте на чист въздух и се уверете, че сте в сигурност от физически пострадвания. Излизането не е форма на предаване, а по-скоро грижа за себе си и отстояваме личността си. Вие се грижите за вашето благоденствие и сигурност.

Не бързайте с отговора си

Не сте задължени да отговаряте на това, което хората споделят, когато излиза от техните уста. Ако можете, отделете малко време, с цел да прецените в каква обстановка се намирате и помислете по какъв начин се чувствате.

Помислете какви несигурности може да ви въздействат тъкмо в този момент. Имате пълномощията да обясните по какъв начин и по кое време ще се справите с съответни обстановки, по този начин отстояваме личността си. Не е належащо да е в момент на око; може да бъде, когато си добър и подготвен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР