Всеки ден различните производствени компании по света се опитват да

...
Всеки ден различните производствени компании по света се опитват да
Коментари Харесай

Испанската бира, която се грижи за околната среда

Всеки ден другите индустриални компании по света се пробват да бъдат все по-осведомени за методите за опазването на околната среда. И все пак не липсват такива, които не престават да съставляват заплаха за здравето на хората и света като цяло.
 Бирата Corona, коронавирусът и какъв брой изгубиха пивоварите поради болестта
Колко загуби Corona поради ковид

Някои хора се заблуждават прекомерно елементарно

Промените в климата са една от главните грижи на испанците и по тази причина доста компании към този момент работят интензивно, с цел да бъдат устойчиви в производството си. Такъв е казусът с мурсийската компания за произвеждане на бира Cátedra Beer, която беше отличена с Европейската премия за запазване на околната среда.

Този артикул от Мурсия се прави на ръка в софтуерния парк Fuente Álamo, а оценката си получава, поради цялостното елиминиране на въглеродния диоксид (един от най-замърсяващите сътрудници на планетата) в индустриалния му развой.

View this post on Instagram
A post shared by Beer Collector (@uncoleccionistadecervezas) on Mar 7, 2019 at 3:54am PST

Елиминира 100% от излъчванията на CO2 в производството си

Наградата, която си печели Cátedra Beer, е реализирана с помощта на новаторска система, която вечно трансформира излъчванията на CO2 в индустриалната верига. Мануел Рубио, професор в Университета в Мурсия по химическо инженерство, и биреният експерт Едуардо Кано работят интензивно за въвеждане на микроводорасли в техническия развой на произвеждане.

View this post on Instagram
A post shared by Cátedra Beer (@catedrabeermurcia) on Oct 29, 2017 at 7:10am PDT

Благодарение на това, те съумяват да отстраняват 100% от излъчванията на въглероден двуокис, като в това време обезпечават икономическата жизненост на компанията.

Stichococcus SSAL1 е микроводорасло, намерено от професор Марина Абол от Университета в Мурсия, което бива определено за тази цел, поради съвършените си характерности за обезвреждане на CO2.

View this post on Instagram
A post shared by Cátedra Beer (@catedrabeermurcia) on Aug 10, 2017 at 9:48am PDT

Понастоящем тази система не е прилагана за други алкохолни питиета, само че това може да бъде бъдещето на промишлеността, с оглед устойчивостта на околната среда. Cátedra Beer се предлага в региона на Мурсия, като голям брой магазини и заведения продават сполучливо бирата, пишат от Hola.
 Бирата, хмелът, концентрацията и защищава ли ни от деменция
Многото изгоди от бирата за мозъка

Когато наздравето в действителност е за здраве
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР