Всеки ден отиваме в магазини, супермаркети и пазари с надеждата

...
Всеки ден отиваме в магазини, супермаркети и пазари с надеждата
Коментари Харесай

Как да различим качествените хранителни продукти от...

Всеки ден отиваме в магазини, супермаркети и пазари с вярата да купим качествени артикули там. Но казусът е, че 60% от всички артикули на рафтовете са подправени. Безскрупулните производители минават към разнообразни трикове, с цел да получат по-голяма облага, и най-често качеството на храната страда от това. В резултат на това артикули, които не могат да се ядат, идват на нашата маса.

Най-често можете да намерите нискокачествени млечни и месни артикули. Най-често срещаните измами са прибавянето на растителни мазнини (палмово масло), замяната на един вид месо с друго - по-евтино, прибавянето на меласа и консерванти. След като един път сте консумирали подобен артикул, вие, несъмнено, няма да се отровихте, само че вредата ще се натрупва с непрекъсната приложимост.

Често децата страдат от такива имитации, тъй като могат да имат алергична реакция към една от съставките, които даже не са посочени на опаковката. Признайте го, това е доста рисково. Ето за какво ще ви помогнем да различите кой е същинският артикул и къде е подправеният.

Месо
За да мамят и да получат още по-голяма облага, производителите на месо употребяват месо от лепило. Това е свинско или говеждо тромбин, посредством, на което производителите залепват дружно части и останки от месо. В края на краищата цялото парче месо ще коства доста повече. От това просто качеството страда доста.

Микробиолозите споделят, че такова месо е леко топлинно обработено, тъй като вътре могат да бъдат тези елементи, които са били на открито. Потребителите на такова месо са застрашени от хранително отравяне, изключително в случай че не е добре сготвено. За страдание е доста мъчно да се разпознава това месо с невъоръжено око. Така че единственият съвет: купете месо от потвърдени места.

Пушена риба
С пушената риба производителите работят малко по-различно: подготвят я благодарение на течен пушек. Това е най-силният канцероген, който е неразрешен в доста страни по света. Разбира се, производителите настояват, че главният им съставен елемент е извлечение от елементарния пушек, само че неговият състав към момента се пази в загадка.

Можете да различите подправена от същинска пушена риба, като я срежете. При разфасоването месото на същинска пушена риба ще бъде жълтеникаво и за подправена ще бъде леко като на херинга. Така че постоянно поискайте от продавача да разреже рибата.

Скариди
Заедно със скаридите купуваме и вода. В промишлени условия скаридите се обработват с елементарен лед. Това се прави, с цел да имат добър тип. Изкуствено отглежданите скариди също съдържат прекалено много антибиотици. Те се прибавят във водата, тъй че скаридите да не боледуват.

Излишните антибиотици могат да причинят алергична реакция, както и да убият чревната микрофлора. Така че би трябвало да бъдете деликатни. Когато купувате, изберете скариди, означени като " Atlantic ". Това значи, че те са уловени в морето и в тях има доста по-малко антибиотици.

Червен хайвер
Друг артикул, който производителите постоянно фалшифицират. Като купувате хайвер, можете елементарно да получите неестествен. Произвежда се от яйца, мляко, желатин, а усет се прилича на същинския благодарение на оцветители и аромати. Това не е толкоз нездравословно, само че е тъпо да се хвърлят пари за менте.

Как да отличим хайвера от подправения? Много просто. Основните признаци, които издават подправен хайвер: прекомерно ниска цена, съвършени яйца, остра миризма на херинга. И усетът на подобен хайвер не е изключително прелестен, миризмата е прекомерно изострен, а яйцата се залепват за зъбите.

Ролца от раци
Ясно е, че няма да намерите месо от раци в ролцата, само че би трябвало да има минимум една риба там. Съставът на ролцата от раци включва нишесте, оцветители, консерванти и сурими (мляна риба). Трябва да се пазите от ролцата от раци, които даже не съдържат сурими, като те се състоят от соеви зърна и овкусители.

Заквасена сметана
Ако в миналото сте пробвали домашно заквасена сметана, тогава разбирате, че тази в магазина е много надалеч от усета. И въпреки всичко измежду неговите сортове, можете да намерите добър артикул, написа Zdrave.to. На опаковката на същинската да написа: " Броят на млечнокиселите микроорганизми в края на периода на валидност на продукта - не по-малко от 1х107 CFU / g. "

Срокът на валидност на заквасената сметана, в случай че е същинска, не би трябвало да надвишава две седмици. Ако срокът на валидност е по-дълъг, тогава най-вероятно е на прахуляк заквасена сметана и тя надалеч не е здравословна и вкусна.

Мляко
С млякото в магазина също е много мъчно състояние, тъй като доста от продуктите на рафтовете са чисти имитации. За да разпознаете висококачествено и естествено мляко, би трябвало да проведете елементарен тест. Налейте чаша мляко и оставете за един ден на масата. След 24 часа млякото би трябвало да се е вкиснало.

Киселото мляко би трябвало да бъде еднородно, желе-подобно и елементарно да се смесва. Това е доказателство, че млякото е положително. Ако то не придобива кисел усет за един ден, а за по-дълъг интервал от време, тогава има консерванти. Ако има варен усет, то млякото се кипва или се прибавя концентрат. Ако млякото не стане кисело, а просто се скапва, придобивайки неприятна миризма, това е сурогат.

Ето какво би трябвало да знаете за храната. Разбира се, няма гаранция, че няма да попаднете на менте, тъй като производителите са усъвършенствали изкуството на фалшификацията съвсем до съвършенство. Просто бъдете деликатни в магазините и купувайте единствено потвърдени артикули!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР