Всеки ден, който преминава в протести забавя реализация на споразумението,

...
Всеки ден, който преминава в протести забавя реализация на споразумението,
Коментари Харесай

Денков: Всеки ден на протести бави средствата

Всеки ден, който минава в митинги забавя реализация на съглашението, забавя момента, в който действително нуждаещите се от помощта могат да я получат. Забавя се и известието на Европейска комисия за новите ограничения, които предлагаме. Това съобщи на брифинг за митинга на зърнопроизводителите министър председателят Николай Денков, представен от БГНЕС.

" Важните точки от меморандума са за законодателните промени – земеделците имат цялостната поддръжка на държавното управление, настояванията им са обективни и се приготвят 7 законопроекта, 5 от тях ще бъдат показани през февруари и март ", разясни Денков.

" Министерството на земеделието и храните към този момент работи по част от тези законопроекти ", добави Денков.



" Правителството ще договаря с Европейската комисия по настояванията на земеделците, част от настояванията се трансформират на европейско равнище. Подкрепяме производителите против опитите за цялостно освобождение на вноса на слънчогледово семе за България. Запазват се режимите от предходното съглашение със земеделците - в никакъв случай не е говорено с Украйна, че ще има смяна в този режим. За загубите на земеделските производители през 2023 година сме подготвени да предложим банален механизъм за оценка на финансовите резултати. Ако се контракти подобен банален вид - за разноски, за лихва, разход за семена, тор, препарати, средствата ще се провиснал оптимално бързо след нотификация от Европейска комисия, това ще е единствено за стопанствата, които са на загуби за 2023 година ", уточни Денков.



По отношение на предизвестията на земеделците, че ще усилват натиска върху жителите с митинги, Денков разяснява:

" Единственият метод да излезем от тази обстановка е да се разберем по какъв начин да бъдат подкрепени земеделските производители, които имат потребност от помощ ", съобщи той и акцентира, че това може да стане с меморандум и договаряния, а не с предоставяне на пари на калпак.

" Очакваме земеделците на следващия ден в 18 ч. на среща в Министерския съвет ", добави Денков и акцентира, че бавенето на договарянията, води до бавене на средствата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР