Всеки ден Индия регистрира нов рекорд новозаразени с Covid-19. През

...
Всеки ден Индия регистрира нов рекорд новозаразени с Covid-19. През
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Над 200 000 са починалите с К-19 в Индия

Всеки ден Индия записва нов връх новозаразени с Covid-19. През последната седмица управляващите оповестяват по над 350 хиляди нови случая на ден. Въпреки интернационалната помощ, в лечебните заведения не доближават О2 и медикаменти. А някои лекари настояват, че пикът на вълната още не е доближат.

Смъртните случаи в Индия надвишиха 200 000, само че даже локалните управляващи предизвестяват, че данните не са точни, защото не могат да обзет цялата страна. Болниците са претъпкани, на всички места дефицита О2. Хората са изцяло обезверени:

„ Страх ни е. Ако нещо се случи, в лечебните заведения няма кревати. За богатите ще се намерят, а за нас? “, съобщи локален гражданин.

„ Вече не виждам вести. Толкова доста инфектирани, толкоз доста умряли, опашки пред крематориумите. Толкова доста се опасявам, че стопирах да виждам вести “, када различен

Международната помощ за Индия стартира да идва, а от през днешния ден всички пълнолетни индийци могат да се записват онлайн за имунизация.

Специалистите допускат, че пагубната обстановка се дължи на по-заразния индийски вид на ковид а, който към този момент е регистриран в 17 страни в света, както заяви Световната здравна организация.

СЗО регистрира и скок с 8 % в заболеваемостта в международен мащаб единствено за седмица. Смъртността е повишена с 5 на 100.

Заради терзанията, че индийският вид на вируса е още по-заразен и от английския, немската компания „ Бионтех “ разгласи, че тяхната ваксина „ надеждно защищава “ и от индийския вид.

Угур Шахин, шеф на компанията „ Бионтех “, която създаде РНК-ваксина против Covid-19 и я създава взаимно с „ Пфайзер “, се ангажира да ревизира случаи на инфектиране на сърдечния мускул, които се свързват с използването на имунизацията. За такива случаи заяви Израел в края на предходната седмица.

В Париж прокуратурата проверява непредумишлено убийство във връзка със гибелта на трима французи след имунизиране с препарата на британско-шведската компания „ АстраЗенека “.

В Нидерландия след четири месеца на строга карантина отстраниха някои от рестриктивните мерки, като оспорвания вечерен час. При избрани условия отварят комерсиалните обекти и външните елементи на заведенията.

А в Швейцария обмислят от юли провеждането на огромни събития с до три хиляди гости, които са или изцяло имунизирани, или преболедували ковид-19 или имат негативен резултат от PCR тест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР