Всеки човек консумира сол в ежедневието си. И в това

...
Всеки човек консумира сол в ежедневието си. И в това
Коментари Харесай

Защо тялото понякога се нуждае от повече сол? Ето кога има основателна причина

Всеки човек употребява сол в всекидневието си. И в това няма нищо необичайно, тъкмо противоположното. Солта е една от най-важните съставки, когато става дума за готвене.

Да се ​​научиш по какъв начин вярно да овкусяваш храната е форма на изкуството – прекомерно малко сол значи, че ароматът няма да излезе, а прекалено много сол ще обезвкуси ястието.

Солта е неизменима и при консервиране на храната.

Но колкото и да е потребна, потреблението на прекалено много сол може да докара до риск за здравето. Ако консумирате прекалено количество от тази фалшификация (не забравяйте, че тя е в консерви, сладки неща, чипс, хляб… навсякъде), в тялото ви ще настъпи огромна смяна.

Ако забележите обаче, че имате потребност от повече сол, може да има основателна причина.

Това може да е методът на тялото ви да ви каже, че е изчерпало питателните субстанции от солта, или може просто да е обвързвано с вашите хранителни привички или хормони.

Дехидратация: Тъй като натрият и хлоридът са нужни за салдото на течностите в тялото, дехидратацията може да аргументи потребност от повече сол.

Това е методът на тялото ви да ви накара да ядете или пиете храни с повече натрий и хлорид, което може да помогне за възстановяване на положението ви на хидратация.

Постановление на Министерски съвет: Постановление на Министерски съвет може да аргументи редица признаци и до момента в който някои може да виждат повече прочувствени признаци като промени в настроението, други може да виждат смяна в апетита и желанието за избрани солени храни.

Стрес: Друго положение, включващо хормони, което може да ви накара да жадувате за сол, е стресът.

Основният хормон, който оказва помощ на тялото ви да се оправи със напрежението, се назовава кортизол. Проучване допуска, че хората с по-високи равнища на натрий в кръвта, известни също като хипернатремия, отделят по-малко кортизол, когато изпитват стрес.

Електролитен дисбаланс: Всичко, което може да докара до загуба на повече течности от нормално, като това, което може да изпитате по време на подготовка, време в парещ и мокър климат или тресчица, повръщане или диария, може да докара до електролитен дисбаланс./  и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР