Всеки човек има свой горчив опит - опит на грешки,

...
Всеки човек има свой горчив опит - опит на грешки,
Коментари Харесай

7 истини, които е важно да разберете навреме

Всеки човек има собствен горчив опит - опит на неточности, подозрения, провали. Но доста проблеми в живота биха могли да бъдат избегнати, в случай че в точния момент си спомняхме потребните поговорки и пословици. В края на краищата те съдържат мъдростта на повече от едно потомство.

7 житейски урока, които научаваме прекомерно късно

1. Не можете елементарно да извадите риба от езерото

Всеки бизнес изисква старания. Най-лесният метод е да говорите за житейските проблеми, шанса и триумфа, до момента в който лежите на дивана. И до момента в който не прави нищо. Ако се стремите да постигнете нещо, значимо е да упорствате към задачата си. Нека да е с дребни стъпки, само че настойчиво и методично.

И резултатът несъмнено ще пристигна. В последна сметка количеството сигурно ще се трансформира в качество. И всичките ви старания ще се изплатят с времето.

2. Страхът се крие зад гнева

Човек излъчва гнева си към света, когато страхът го завладее. Той може даже да не осъзнава това възприятие. Източникът на яд е страхът от загуба на най-ценното, страхът от незнайното. Ако се научите да разпознавате прекарванията си, да ги управлявате, тогава ще можете да обуздаете негативните страсти.

3. Навиците на индивида са неговото бъдеще

Нашите дейности образуват живота ни. А бъдещето значително е резултат от открити привички и правила. Ако свикнете да ставате рано, ще можете да извършите повече, в случай че знаете по какъв начин да управлявате желанията си, ще водите здравословен метод на живот.  

Сборът от невидими ежедневни действия ще даде позитивни резултати във времето. В последна сметка количеството сигурно ще се трансформира в качество.
 Житейските уроци на Далай Лама Житейските уроци на Далай Лама
Той напуща дома на родителите си едвам на 6. На 15 е квалифициран за военна и дипломатическа кариера, на 25 е заставен да напусне Тибет и...

4. Емоциите би трябвало да бъдат подготвени

Способността да управлявате и контролирате страстите си е скъпо житейско умеене. Следователно, страстите могат да бъдат тренирани. Например, практикувайте успокоение, амнистия, самоирония, съпричастност и прочувствените прекарвания, които са свързани с тях.

5. Доверете се на Бог, само че не го правете сами

Съдбата на индивида е в личните му ръце. Нашите решения, мисли и волеви старания оказват помощ да преодолеят компликациите и несгодите. Добре е, в случай че има някой, който ще даде рамо в сериозна обстановка. Но главната отговорност за живота ви към момента е на вас.

6. Смисълът е в самото пътешестване, а не в дестинацията
 Уроците на баба и дядо, които ме направиха човек! Уроците на баба и дядо, които ме направиха човек!
Няма по-добър преподавател от живота. Нашите баби и дядовци са минали през това, което ни чака в живота и желаят да ни предадат житейския...

Колко постоянно, откакто сме получили това, което желаеме, ние не изпитваме предстоящата наслада, възвишеност. Човек е изработен по този метод: той цени трудностите, които са били по пътя му към задачата, повече от самия резултат.

Всъщност ние сме на път през целия си живот. Остава единствено да намерим наслада в този развой.

7. Работно време, занимателен час

Живеем претрупан, ангажиран живот. Всеки ден е изпълнен до дъно със отговорности, срещи и отговорности. За да се избегне вътрешно прегаряне, е значимо да се сътвори рационален баланс сред работа и отмора.

Тялото се нуждае от доставяне с сила. Следователно пълноценният сън, бездействието, заниманията сигурно би трябвало да участват в графика ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР