Всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна,

...
Всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна,
Коментари Харесай

Призивът на Кирил Петков за дарения за Украйна обиди доброволците

" Всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни. "

Тези думи на премиера са засегнали доброволците, които от два месеца безплатно и непрекъснато се грижат за стотици бежанци от Украйна, предава бТВ.

Като Аделина Банакиева - тя пазари, разнася дарителски колета и е опора за бягащи от войната. Смята, че военната помощ е обвързване на страната.

" Един министър председател не може да желае от мен да подарявам повече, в сравнение с аз към този момент върша. Искам да попитам той какъв брой пъти го направи? Колко пъти отиде с персоналния си автомобил, с цел да извозва украинци, какъв брой пъти оказа помощ персонално, не в ролята на министър председател, тъй като твърди, че в персоналното си качество подарява една заплата, а ние дарихме 40 “, съобщи Аделина Банакиева, цивилен деятел и доброволец.

И през днешния ден намираме Кремена Кунева в ситуационния център " Отворени порти за Украйна " измежду хора, които търсят и оферират помощ и измежду планина от дарения.

" Една толкоз неверна връзка, дали от екипа му или самия него, пречи на нас. Защото в допълнение демотивира хората, които и все още подаряват и оказват помощ, това минава всяка една граница ", означи Кремена Кунева, създател на фондация „ За положителното “.

" Дано е неточност ". Това си споделя Лазар Радков - индивидът зад акцията " Капачки за бъдеще ", с която се купиха, две неонатални и 1 планинска офроуд кола за спешна помощ, както и нови кувьози за 22 лечебни заведения.

" Не мога да приема политици да приканват към благотворителни акции, те си имат бюджети и големи пълномощия, хора са ги избрали. Ако имат да взимат някакво решение, да следват процедурата, да ги вземат ", сподели Лазар Радков, основател на акцията „ Капачки за бъдеще “.

И тримата приканват помощта за избавените от войната у нас да не стопира.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР