Всеизвестно е, че добрият сън през нощта е полезен за

...
Всеизвестно е, че добрият сън през нощта е полезен за
Коментари Харесай

Кога сънят става опасен

Всеизвестно е, че положителният сън през нощта е потребен за здравето. Препоръчват се и дремки денем за не повече от 20 минути. Но допустимо ли е и за съня да важи правилото, че дозата прави отровата?

Установена е връзка сред несъразмерния сън и редица болестни положения като диабет и сърдечно-съдови болести. Но би трябвало да се има поради, че самите болести може да водят до прекалено много сън, а не противоположното.
 Снимка 419901

Така за депресията е особено, че страдащите от нея могат да спят извънредно доста. Ниският социално-икономически статус също е обвързван с доста сън, само че въпреки това и с по-ограничен достъп до опазване на здравето и влошено здраве.

Специалистите са на мнение, че здравословният сън трае сред седем и девет часа на нощ.

Съществуват някои положения като хиперсомнията и сънната апнея, които се смятат за нарушавания в съня, и хората, които страдат от тях, усещат отмалялост непрестанно и спят извънредно дълго.

Открита е и връзка сред прекомерно многото или прекомерно дребното сън и диабета, както и затлъстяването.
 Снимка 419902

При хората, които са податливи на главоболие, дългият сън може да го предизвика.

Дългото време, прекарано в легнало състояние, може да утежни болките в гърба и кръста.

Ако спим повече от девет часа на нощ, може би е добра концепция да потърсим повода за това и да се консултираме с доктор, защото несъразмерният сън може да се окаже знак за прикрито заболяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР