Всеизвестен факт е, че рибата е не само вкусна, но

...
Всеизвестен факт е, че рибата е не само вкусна, но
Коментари Харесай

Ако ядем риба всяка седмица...

Всеизвестен факт е, че рибата е освен вкусна, само че и извънредно потребна. Повечето типове риба, купени от търговци, които държат на качеството си, са с ниско наличие на мазнини и високо наличие на протеини. Рибата е отличен източник на витамини D и B2. Съдържа още калций и фосфор, които поддържат здрави здрави костите и зъбите ни. Консумацията на риба ни подсигурява набиране на скъпи минерали като желязо, цинк, йод, магнезий и калий.

Яденето на риба най-малко един път седмично има и други спомагателни изгоди за тялото ни, написа в. Струма. Ето какви:

1. Намалява риска от развиване на невродегенеративни болести

За страдание, по-голямата част от популацията на света се бори с някакъв тип невродегенеративно заболяване (деменция, Алцхаймер, болест на Паркинсон и др.).

Проучване, оповестено в Journal of American Medical Association (JAMA), открива, че потреблението на рибни ястия два пъти седмично може да понижи възможностите за развиване на заболяването на Алцхаймер с 47%.

Тези, които ядат риба и други типове морски блага най-малко един път седмично, доста понижават риска от развиване на деменция, съгласно Марта Морис, водещ откривател в проучването.

2. Помага за облекчение на възпалителните процеси в тялото

Хората, които ядат мазна риба, усещат доста облекчение на недоволствата, свързани с ревматоиден артрит. Това се дължи на омега-3 мастните киселини.

Трябва да се означи, че яденето на повече рибни ястия няма да попречи на прогресирането на ставните болести, само че доста ще облекчи признаците, свързани с тях.

3. Съдейства за намаление на високото кръвно налягане

Като се има поради, че високото кръвно налягане е обвързвано с рискови положения като инфаркти, инсулти и болки и стягане в гърдите, би трябвало да извършите всичко допустимо, с цел да поддържате кръвното си налягане обикновено. И една от тези стъпки включва потреблението на риба.

Изследванията демонстрират, че рибната диета в композиция с постоянните извършения, може да помогне за намаление на високите равнища на холестерола. Това в допълнение понижава риска от развиване на сърдечни проблеми.

4. Намалява смъртността при сърдечно-съдови болести

Консумацията на риба два пъти седмично понижава доста смъртността при пациентите със сърдечно-съдови болести, съгласно изследване, оповестено от Американската кардиологична асоциация.

Повечето учени, откриватели и диетолози са на мнение, че позитивните изгоди за здравето от потреблението на рибни артикули два пъти седмично надалеч надвишават отрицателните, а точно резултатите от живака. И това важи изключително за мъжете на междинна възраст и по-възрастните, както и за дамите в постменопауза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР