Все повече започват да се търсят по-здравословни алтернативи на всякакви

...
Все повече започват да се търсят по-здравословни алтернативи на всякакви
Коментари Харесай

По какво се различава кокосовата от бялата захар

Все повече стартират да се търсят по-здравословни други възможности на всевъзможни артикули, като това не изключва и захарта. Кокосовата захар е желана, защото съчетава в едно вкусови качества и хранителна стойност за уравновесена диета.

И въпреки всичко, не трябва да прекаляваме и с нея като добавка. Тя е по-здравословният вид, само че пък също има калорийна стойност, с която да се съобразяваме. Със междинен гликемичен показател е, само че прекомерената консумация може да повлияе върху равнищата на инсулина и кръвната захар, също както бялата захар.

Как се подготвя кокосовата захар?

Това се реализира посредством развой на добиване сока от кокосова палма. Той се събира, изцежда и минава през обработка на варене, до момента в който не се получи сгъстена текстура с карамелен усет. Следва развой на дехидратиране и култивиране до дребни гранули, наподобяващи елементарната захар.

Ако би трябвало да съпоставим усета и качествата й, кокосовата захар прилича меласа. Сладък и по-карамелен усет, който може би я приближава повече до кафявата захар. Използва се в същото количество както бялата в рецептите, също и за сурогат на всяка друга захар. Заради малко по-различния усет можете да експериментирате с най-различни предписания и сладкиши. 

Каква е хранителната стойност на кокосовата захар?
 Няма да повярвате какъв брой потребна се оказа кокосовата захар Няма да повярвате какъв брой потребна се оказа кокосовата захар
Захарта се счита за зложелател номер 1 измежду храните. Освен че води до повишаване на килограми, тя може да навреди на целия организъм по много...

Кокосовата захар, сходно на бялата, също съдържа глюкоза, захароза и фруктоза. Много лекари не предлагат като цяло потреблението на каквато и да е захар заради тази причина, без значение бяла или различен тип. 

И въпреки всичко, отчитаме, че кокосовата захар може да замести бялата при диабетици, при прецизно съблюдаване на признатото количество.

Кокосовата захар има по-нисък гликемичен показател, който се дължи на това, че тя не е рафинирана и е запазила всички хранителни субстанции, които липсват при бялата тръстикова захар. Според проучванията, кокосовата захар е богата на витамини и потребни субстанции като калий, калций, магнезий, цинк, желязо, антиоксиданти, фибри и други Това е още един фактор за ниския й гликемичен показател. Поради тази причина тя е и по-здравословната опция, защото не въздейства по същия метод на организма и равнищата на инсулин и кръвна захар, както въздейства бялата рафинирана захар. 

Кокосовата захар е превъзходен сурогат на всяка друга, само че още веднъж загатваме, че е добре да одобряваме допустимо най-минимално количество от нея. Това е от значително значение изключително за хората със болести и най-много диабетиците. Внимавайте с количеството също, в случай че страдате от инсулинова устойчивост, метаболитен синдром, затлъстяване, наднормено тегло и всички останали положения, които са свързани с наушен продан на въглехидратите в организма. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР