Все повече западни експерти и анализатори казват, че войната в

...
Все повече западни експерти и анализатори казват, че войната в
Коментари Харесай

CNN: Войната в Украйна ще се проточи, дано не се стигне до задънена улица

Все повече западни специалисти и анализатори споделят, че войната в Украйна ще се проточи до 2025 година Те имат възприятието, че задънената улица е неизбежна.

Според CNN генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и други са говорили за „ постоянния прогрес “ на Украйна на бойното поле, само че „ има чувство за идна невъзможност измежду доста западни анализатори и публични лица “, съобщи организация УНИАН.

" Все повече се приказва, че спорът ще продължи до 2025 година Историята демонстрира, че след началния стадий на войната по предписание настава заледяване. Това се случи след експлоадирането на по този начин наречения сепаратистки спор в Донбас през 2014 година ”, написа изданието.

Бившият австралийски военачалник Мик Райън споделя, че западните сътрудници на Украйна би трябвало да признаят и възнамеряват сходни събития, като обещаят да поддържат Украйна през цялата война. Майорът от американската войска Робърт Роуз е склонен с мнението на австралийския си сътрудник. „ Украйна няма лукса да маневрира (бързи нападателни действия). Тя би трябвало да се стреми към безсилие и ние би трябвало да сме подготвени да я поддържаме, до момента в който изтощи съветските нашественици “, сподели офицерът.

CNN написа, че Европа и Съединените щати остават ангажирани да поддържат Украйна както на бойното поле, по този начин и финансово. Но има признаци на отмалялост.

Неотдавнашният спор на Украйна с полското държавно управление по отношение на износа на зърно сподели, че страната е уязвима от изменящите се политически настроения измежду съюзническите страни. В Съединени американски щати продължава предизборната акция измежду конкурентните републиканци и равнището на поддръжка за Украйна провокира различия.

Пролетта на 2024 година може да бъде евентуално значима фаза от спора. И двете страни ще употребяват зимата, с цел да се превъоръжат. Първите украински F-16 ще бъдат ситуирани тогава, както и вероятно повече ATACM и други ракети с по-голям обхват. Неизпращането на задоволително оръжия в Украйна просто усилва възможностите спорът да се проточи за неопределен срок “.

В Русия идната година войната може да има огромни стопански последствия. Кремъл издигна разказа, че отбраната на родината е екзистенциална борба, тъй че публичното противоречие с това ще бъде осъдено. Санкциите нанесоха вреди на Руската федерация, само че към момента не задоволително. Цената на петрола оказва помощ за ограничение на вредите. Но защото стопанската система от ден на ден се концентрира върху поддръжката на военната машина (най-малко 6% от Брутният вътрешен продукт ще бъдат изразходвани за военните през идната година), напрежението нараства: има дефицит на работна ръка, инфлация и непрекъснато намаляване на рублата, пишат Факти.бг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР