Все повече технологични компании започват по един или друг начин

...
Все повече технологични компании започват по един или друг начин
Коментари Харесай

Защо и Apple започва да инвестира в сателити

Все повече софтуерни компании стартират по един или различен метод да влагат в галактически планове и инфраструктура, като тази седмица стана ясно, че Apple също се причислява към тази наклонност.

Тазгодишната серия iPhone 14 за първи път предлага поддръжка на връзка със спътник като част от функционалността Emergency SOS via Satellite, а Аpple наподобява възнамерява да развива услугите си в тази посока. 

Компанията разгласи, че ще влага 450 милиона $ от личния й фонд Advanced Manufacturing Fund в развиването на сателитни технологии и инфраструктура за поддръжката на Emergency SOS via Satellite. 
 Снимка 594612
 

По-голямата част от тази сума ще отиде при компанията за сателитни технологии Globalstar, която ще партнира на колоса от Купертино за въпросния план. 
 Снимка 594611
 

Инвестицията ще помогне на Globalstar да разшири флотата си от спътници и да усъвършенства наземните си съоръжения в разнообразни елементи на Съединени американски щати. 
 Снимка 594610
 

Засега услугата Еmergency SOS via Satellite ще е налична единствено в Канада и Съединени американски щати, като концепцията е да тя се употребява единствено в сериозни и незабавни случаи, когато се намираме отвън обсега на мобилния оператор.

Не излиза наяве какъв тъкмо е проектът за развиване на сателитната връзка за iPhone отвън Северна Америка и дали актуалните вложения ще спомогнат за разширението на услугата и в други пазари. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР