Все повече руснаци изглежда не вярват на официалната пропаганда и

...
Все повече руснаци изглежда не вярват на официалната пропаганда и
Коментари Харесай

Все повече руснаци изглежда не вярват на официалната пропаганда

Все повече руснаци наподобява не имат вяра на формалната агитация и биха подкрепили едно абсолютно евакуиране на Русия от Украйна. Но като цяло се резервира поддръжката за водената от Кремъл война, написа АРД.

Не минава и ден без наложителната по съветската държавна телевизия порция вести за триумфите на съветската войска в Украйна. Според министъра на защитата Сергей Шойгу въоръжените му сили не просто са отблъснали сполучливо контраофанзивата на Киев, само че и са подобрили личните позиции на фронта.

" Като цяло врагът е изгубил над 13 700 души и към 1 800 броя разнообразни оръжия и военна техника от началото на месеца ", твърди Шойгу. Многозначителен обаче е фактът, че във втората зима от войната боевете не престават за същите места и градове, да вземем за пример за Авдеевка или Купянск, написа по този мотив АРД.

Скептицизмът към формалните вести нараства

Основателят на самостоятелната група за проучване на публичното мнение " Руско поле " Артемий Веденски обобщава обстановката по следния метод: " Изглежда, че има вести от фронта, само че там нищо не помръдва. А това стартира да нервира доста хора, демонстрират настоящи изследвания на публичното мнение ", показва той. Вече всеки втори се отнася скептично към формалната информация за хода на военната интервенция.

По думите на Веденски, като цяло към този момент има известна отмалялост. За пръв път в Русия повече респонденти се изричат в поддръжка на мирни договаряния, в сравнение с за продължаването на войната. " Хората желаят тя да завърши ", споделя Веденски, представен от АРД.

От изследванията обаче излиза наяве още, че съгласно руснаците това не трябва да става за сметка на тяхната страна. Само дребна част от съветското население би подкрепила едно абсолютно евакуиране от Украйна. Колкото и ужасна да е тази война, множеството руснаци наподобява не престават да поддържат водената от Кремъл военна интервенция - най-малко пасивно, доколкото няма нова мобилизационна вълна.

Ново придвижване на майките и съпругите на бойците

Първата и до момента единствено частична готовност, оповестена преди 15 месеца, и до през днешния ден оказва своето въздействие. Слуховете за нова вълна, популяризирани в обществените мрежи, не престават да тревожат доста руснаци.

Освен това съпруги и майки на мобилизирани бойци сътвориха придвижване и все по-отчетливо се чуват техните апели за връщането на мъжете и синовете им от фронта.

Репортерката Мария Андреева от телевизионния канал " Настоящее Время " счита, че специфичната военна интервенция е била нужна мярка. Но съгласно нея това, в последна сметка, е тематика на армията. " Ако водим боен спор на непозната територия - а ние водим боен спор на непозната територия - то това би трябвало да се прави от войска на контракт, а не от цивилното население ", упорства тя.

Властите към момента разрешават на придвижването да съществува в огромна степен, без да му основават проблеми. За разлика от хилядите други руснаци, които са били наказани да платят санкции или излежават дълги ефикасни присъди за обществените си рецензии против войната. Без оглед на това по какъв начин и къде са били изразени те.

Една война, чийто край не се вижда, разяснява кореспондентката в Москва на АРД Кристина Нагел. Една война, за която съветският президент Владимир Путин към момента е подготвен да харчи доста пари - над 30% от държавните разноски в бюджета ще отидат за армията.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР