Все повече политици в Германия настояват за задължителни ваксинации срещу

...
Все повече политици в Германия настояват за задължителни ваксинации срещу
Коментари Харесай

Задължителната ваксинация: единствен шанс срещу безкрайно дежавю


Все повече политици в Германия упорстват за наложителни имунизации против ковид. Баварският министър-председател Маркус Зьодер твърди, че те са " единственият късмет да се излезе от едно безпределно дежавю ".

Все повече политици от разнообразни партии се изричат в интерес на наложителното имунизиране, защото броят на новите инфекции продължава да пораства, а в този момент се появи и опасността от новия вид на ковид – Омикрон. Министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер съобщи в предаване на АРД: „ Отначало и аз бях скептично надъхан към възможното наложително имунизиране, тъй като то опонира на моите демократични разбирания. Но наложителните имунизации са единственият късмет да се излезе от едно безпределно дежавю “.

Глоби за тези, които отхвърлят да се имунизират
Редакцията предлага
Според Зьодер, във връзка с имунизациите: „ Защото, в случай че решението бъде взето, то ще се ползва на дело. Тогава ще има санкции и в последна сметка огромната част от хората въпреки всичко ще се имунизират “, съобщи той.

Премиерът на Бавария сподели още: „ Колкото по-дълго политиката се колебае да вземе съответното решение, толкоз по-голямо ще е разединението в обществото “. Той даде образец с други решения от предишното, при които въвеждането на отговорности и санкции са показвали своето влияние – да вземем за пример при въвеждането на наложителните колани в колите.

Потенциалният предстоящ министър на селското стопанство от партията на Зелените Джем Йоздемир също поддържа наложителното имунизиране. Пред Радио „ Дойчландфунк “ той съобщи: „ Няма да допуснем тези, които се държат дисциплинирано и, да страдат поради хора, които са уверени, че се употребяват със специфични права “.

Задължителни ваксини за личния състав в лечебните заведения

Партиите, които ще сформират новото държавно управление на Германия – социалдемократите, Зелените и либералите – до момента са обсъждали въвеждането на наложително имунизиране единствено за избрани специалности. Изпълняващият длъжността министър на труда Хубертус Хайл разгласи, че наложителното имунизиране на личния състав в клиниките и старческите домове ще бъде въведено още преди Коледа.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР