Все повече организации в градовете в цяла България работят за

...
Все повече организации в градовете в цяла България работят за
Коментари Харесай

Национален форум за включващо градско развитие ще се състои в Сточна гара в София

Все повече организации в градовете в цяла България работят за възстановяване и развиване на градски пространства с дейното присъединяване на жителите. Това е и мотивът за първия народен конгрес за включващо градско развиване, който се провежда в постройката на Сточна гара в София от 1 до 3 септември. Събитието цели да събере и покаже положителни образци за основаване на новаторски и качествени обществени места от цялата страна и да разиска с основателите им общите проблеми и решения, които срещат. Първият народен конгрес " Placemaking Connected: Bulgaria " слага и формален старт на национална мрежа на организациите, които популяризират и ползват практики за новаторско и включващо градско развиване в страната.
Форумът стартира на 1 септември с еднодневната интернационална конференция, с присъединяване на двама лектори с разнороден опит от интернационалната плейсмейкинг мрежа Placemaking Europe, и пет дискусионни панела с участници от разнообразни градове. На фокус ще бъдат сложени другите типологии на обществените пространства и провокациите, които деятелите срещат в тяхното възстановяване и развиване: места за живот, места за работа, места за природата и места за другарство. Заключителната диксусия ще търси благоприятни условия за възстановяване на политиките за стимулиране и подкрепяне на самодейностите. 
Програмата на втория ден включва на практика работилници, а през трите дни посетителите ще могат да прегледат галерия с определени български планове. През третия ден е плануван алегоричен флашмоб, който да покаже ролята на обединяването в основаването на качествена градска среда. Над 20 обитаеми места в страната ще се включат, като покажат своята ангажираност и поддръжка, въвлекат жители и деятели и провеждат интервенция в градска среда.
Събитието се провежда в партньорство от съдружие BG Бъди деен, ГРАДОСКОП и Imp-Act Agency. Достъпът е свободен, само че е нужна предварителна регистрация на bgbeactive.org и др.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР