„Все повече млади хора биват приемани в COVID отделенията и

...
„Все повече млади хора биват приемани в COVID отделенията и
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Все повече млади хора в реанимацията заради COVID-19

„ Все повече младежи биват одобрявани в Коронавирус отделенията и реанимациите. Една от аргументите за това е ненавременното търсене на лекарска помощ. Всеки ден идват хора в доста тежко положение. Затова приканвам болните при зной да потърсят незабавно лекар ". Това сподели в студиото на „ Здравей, България " по NOVA проф. Радка Аргирова, вирусолог, ръководител на Дружеството на вирусолозите.

По думите й броят на новите случаи продължава да е висок. „ Тези дребни спадове в някои дни на седмицата са по-скоро въпрос на отчитане, на работа в събота и неделя. Не ги одобрявам за спад”, разясни тя.

Според проф. Аргирова е допустимо да има леко повишение на новите случаи на ковид поради извършените парламентарни избори. „ Действително имаше съществено скупчване на членовете на секционните комисии при предаване на бюлетините. Надявам се да са били ваксинирани”, разяснява вирусологът.

По думите й няма данни другите разновидности на вируса да водят до по-тежкото протичане на болестта.

„ Докато разрешаваме на вируса да се движи, той ще мутира. Все още сме в зоната на един вариант. Това значи, че каквито и разновидности да има, те всички се въздействат от обезвреждащите антитела. Затова би трябвало да побързаме с всеобщата имунизация”, разясни Аргирова. Според специалиста към момента не е изрично потвърдено дали имунизираните хора са преносители на вируса.

Професорът съобщи, че Витамин C не би трябвало да се приема, до момента в който човек е болен от COVID-19.

Според нея преболедувалите вируса би трябвало да си създадат тест за антитела 6 седмици, откакто оздравеят. „ Ако имат антитела, е по-добре да изчакат преди да се имунизират”, съобщи вирусологът. И заключи, че имунизирането за хора, работещи в лечебни заведения и обществени заведения, би трябвало да бъде наложително.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР