Все повече млади хора биват приемани в COVID отделенията и

...
Все повече млади хора биват приемани в COVID отделенията и
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Все повече млади хора стигат до реанимация заради COVID-19

Все повече младежи биват одобрявани в Коронавирус отделенията и реанимациите. Една от аргументите за това е несвоевременно търсене на лекарска помощ. Всеки ден идват хора в доста тежко положение. Затова приканвам хората при зной да потърсят незабавно лекар. Това съобщи в ефира на  проф. Радка Аргирова, вирусолог и председател на Националния експертен ръб по вирусология към Българския лекарски съюз. 

Според нея е допустимо да има леко повишение на новите случаи на ковид поради извършените парламентарни избори. " Действително имаше съществено скупчване на членовете на секционните комисии при предаване на бюлетините. Надявам се да са били имунизирани ", разяснява вирусологът. По думите й няма данни другите разновидности на вируса да водят до по-тежкото протичане на болестта. 

" Докато разрешаваме на вируса да се движи, той ще мутира. Все още сме в зоната на един вариант. Това значи, че каквито и разновидности да има, те всички се въздействат от обезвреждащите антитела. Затова би трябвало да побързаме с всеобщата имунизация ”, разясни Аргирова. Според специалиста към момента не е изрично потвърдено дали имунизираните хора са преносители на вируса.  

По думите й, витамин С не би трябвало да се приема, до момента в който човек е болен от COVID-19. Според Аргирова, преболедувалите вируса би трябвало да си създадат тест за антитела 6 седмици, откакто оздравеят. " Ако имат антитела, е по-добре да изчакат преди да се ваксинират ", съобщи вирусологът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР