Все повече кучета се възприемат като част от семейството и

...
Все повече кучета се възприемат като част от семейството и
Коментари Харесай

Козметика за кучета: защо е важна и за кои породи се препоръчва

Все повече кучета се възприемат като част от фамилията и получават специфична грижа и внимание, в това число и в региона на козметиката. Козметиката за кучета не е просто разкош, а защитна мярка, която може да усъвършенства тяхното здраве и благоденствие. Ето за какво тя е толкоз значима и за кои кучешката козметика се предлага мощно.

Поддържа кожата и козината на кучето

Козметиката за кучета включва артикули като кучешки шампоани, балсами за козината и препарати за разчистване на очите и ушите. Тези артикули оказват помощ да се поддържа кожата здрава, без раздразнения и инфекции, както и да се поддържа козината мека, блестяща и без възелчета. Те са от изключително значение за дългокосместите породи кучета като Ши-тцу, Йоркширски териер, Пудел и други.

Контролира миризмата при кучетата

Продуктите за грижа за кучешката четина и кожата могат да оказват помощ да се управлява неприятната миризма, която постоянно се появява при кучетата, изключително след разходки навън или след игра с други животни. Това е от изключително значение за кучета с по-интензивна миризма, като да вземем за пример басет хаунд, булдог и други.

Подобрява външния тип на кучето

 Кучешка козметика

Кучешката козметика може да играе значима роля в подобряването на външния тип на кучето. Това включва подстрижка на козината, разчистване на ушите и ноктите, както и регулярно подкастряне на ноктите. За породи като пудел, бишон фризе и джентълмен кинг чарлз шпаньол, които изискват характерни грижи, козметиката е от основно значение за поддържане на тяхната елегантна визия.

Защитава от външни въздействия

Някои козметични артикули за кучета също могат да предложат отбрана от нездравословните външни въздействия като слънцето, вятъра и влагата. Например, специфичните слънцезащитни артикули могат да оказват помощ да се защищити кожата на кучето от слънчевите лъчи, което е от изключително значение за кучета с сензитивна кожа или светла четина.

 Кучешки шампоан

В умозаключение, козметиката за кучета е нужна освен за поддържане на тяхната визия, само че и за запазване на тяхното здраве и благоденствие. За другите породи кучета тя може да има друго значение, като за някои тя е незаменима част от ежедневната грижа. Винаги е значимо да се консултирате с ветеринарен експерт или груминг експерт за подобаващите артикули и процедури за вашето куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР