Все повече компании от различни индустрии започват да внедряват изкуствен

...
Все повече компании от различни индустрии започват да внедряват изкуствен
Коментари Харесай

Изкуственият интелект влиза и в Spotify

Все повече компании от разнообразни промишлености стартират да внедряват изкуствен интелект в логаритмите си. 
 Microsoft Bing, Edge, ChatGPT и по какъв начин изкуственият разсъдък ще промени търсачката и браузъра
Ето по какъв начин Microsoft може да измести Гугъл

ChatGPT е привързан с Microsoft

Вариант на ChatGPT към този момент е част от Bing, Гугъл показа личния си Bard, а тази седмица научихме, че Spotify също ще добави AI екстри към приложението си.

В известие по-рано през днешния ден услугата за стрийминг на музика разгласи най-новата си функционалност AI DJ, която съставлява персонализирано управление с изкуствен интелект, което „ познава вас и вашия музикален усет толкоз добре, че може да избере какво да пусне за вас “. 
 Снимка 607939

Може да звучи плашещо на пръв взор, само че доста консуматори търсят точно сходни екстри, когато употребяват Spotify всекидневно.

За момента новата DJ функционалност се популяризира единствено в бета версия, като за момента дава обещание да даде на клиентите подбрана гама от музика, както и мнения към песните и изпълнителите, които счита, че потребителят харесва.

Сред многото компетенции на AI DJ, Spotify загатва опцията за подбиране на най-новата музика. 

Алгоритъмът може също да вземе поради и някои остарели обичани песни и да сервира повече песни, които потребителят може да не е слушал дълго време.

AI DJ прави оценка държанието ни от самото начало и след всеки обзор се пробва да достави поток от специално определени за нас песни.

Както при всички тези захранвани с изкуствен интелект функционалности, колкото повече използваме DJ, толкоз по-бързо той научава какво харесваме и предлага все по-адекватни приложения.
 TikTok Music и може ли TikTok да превземе Spotify
Spotify - идната жертва на TikTok

Нова ниша за TikTok

Новата DJ функционалност е налична посредством Music Feed в мобилното приложение Spotify за iOS и Android устройства, само че към този момент не знаем по кое време ще е подготвена цялостната версия.  
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР