Все повече испански туристи предпочитат да почиват през лятото по

...
Все повече испански туристи предпочитат да почиват през лятото по
Коментари Харесай

По Южното Черноморие се очакват туристи и от Испания, Португалия

Все повече испански туристи избират да почиват през лятото по Южното Черноморие. Такива данни уточни Валентин Атанасов от асоциация „ Рафаел – инфо, просвета и туризъм “. Очакванията за следващата година са по-големи. За това е нужно да се работи повече за транспортната съгласуваност и за навременната и непрекъсната туристическа реклама на нашето Южно Черноморие, е безапелационен той.

За да се радваме на повече туристи от Испания, е значимо сътрудниците в интернационален проект да знаят за нас. За втора следващи година по време на срещите и полемиките на националния конгрес за авиотранспортна съгласуваност и туризъм, който се организира през февруари в Бургас, подаваме информация на туристически отрасъл и на авиосектора за дестинации и пазари, които са търсени и са рентабилни, уточни Атанасов.

" Най-вече чакани от туристическия отрасъл, т.е. пазари с по-висока добавена стойност каквито са пазари от Испания, Франция, надяваме се, че и Швейцария ще има развиване у нас. Видимо има резултат от тези полемики и тематики, които обсъждаме, тъй като се радваме, че има резултат година по-рано от предстоящото. В региона на Южното Черноморие има съществено наличие на испански туристи, посредством и на испанския туроператор и на авиопревозвача, който осъществя чартърните стратегии. Това ни дава и позитивни настройки, че развиване ще има и в този сегмент, упованията за следващата година са още по-големи ", изясни той.

По думите му испанският туроператор е изпратил снимачен екип, който да снима избрани местоположения като Слънчев бряг, Несебър, Созопол и още по-надолу на юг.

" За страдание ние нямаме задоволително реклама на непознатия пазар, това го повтаряме най-малко от две години. Рекламата ни е фокусирана на пазари, които вместо да имат растеж има отлив. Например - пазар като Германия с всяка последваща година се показва все по-слабо и по-слабо, извънредно време е да насочим вниманието си към пазари, които са търсени и мечтани от страна на туристическия отрасъл у нас. Пазари, които могат да бъдат рентабилни, да вземем за пример за Испания, ние не сме известни. Смея да настоявам, че за огромна част от испанците не считат, че сме туристическа дестинация. Не знаят даже къде се намира България ", изясни той пред БНР.

Благодарение на българи, като представителя на испанския туроператор, който работи тук на нашето Черноморие, чакаме испански туристи.

" За страдание Министерството на туризма няма осезаемо наличие нито в Испания, нито в Португалия, нито във Франция, да не приказваме за Швейцария. Паралелно с нашата реклама би трябвало да върви и реклама на транспортната съгласуваност с тези страни. Знаете, че без такава съгласуваност, колкото и да ви харесва дестинация като Бора Бора и Куба да вземем за пример, няма по какъв начин да отидете, в случай че няма нужната или комфортната за вас съгласуваност.

Следващата година ще наблегнем на свързаността сред Скандинавия, Северно море, Балтика с българското Черноморие, добави гостът.

Нови туристи от Испания и от Португалия се чакат да дойдат в Бургас, Слънчев бряг, Созопол и Приморско, след взаимна среща на асоциация Рафаел с кметовете на морските общини, с туристическия отрасъл и с Борис Момчилов, представител на испанския туроператор, добави Атанасов.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР