Все повече и повече страни ще възобновят първенствата си след

...
Все повече и повече страни ще възобновят първенствата си след
Коментари Харесай

Полска легенда разкри плановете за възобновяването на футбола в страната

Все повече и повече страни ще възобновят шампионатите си след пандемията от ковид. В Полша към този момент оповестиха, че дуелите би трябвало да започват на 27 май, а в Дания на 29 май.

Спортът е спрян към този момент от шест седмици, само че към този момент в Европа от ден на ден страни вършат проектите си за рестартиране на локалните шампионати.

Последните разработки идват от Полша. Президентът на локалната футболна федерация и легенда на страната си Збигнев Бониек приказва пред „ Скай Спорт Италия “.

„ Протоколът ни бе признат от държавното управление. Отборите могат да възобновят тренировките си от понеделник и в случай че всичко върви добре, можем да стартираме на 27 и 28 май с мачове за Купата на Полша, а от 29 май да подновим и шампионата. Очевидно е, че всички дуели ще бъдат пред празни трибуни “, сподели някогашният футболист на Ювентус.

„ Предстоят ни още 10 кръга и бихме желали да приключим сезона до 19 юли. Да се научим да живеем с вируса е неизбежно, тъй като в случай че изчакаме да няма въобще случаи на инфектирани, бихме могли да бъдем затворени за две години по домовете си “, съобщи Бониек.

Междувременно в Дания техният протокол също е показан на държавното управление, като в страната се надяват шампионата да бъде възобновено от 29 май.

В Германия Бундеслигата чака държавното управление да даде изясненост, защото то изиска още седмица, с цел да прегледа обстановката.

В Испания тренировките могат да се възстановят от 4 май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР