Все повече и повече родители взимат насериозно проблема със замърсения

...
Все повече и повече родители взимат насериозно проблема със замърсения
Коментари Харесай

Какво гони младите от градовете


Все повече и повече родители взимат насериозно казуса със нечистия въздух в градовете и избират да отглеждат децата си на по-чисти места.

Проведено неотдавна изследване, обхващащо над 2000 възпитаници в Лондон, е първото, което подчертава върху замърсяването на въздуха като фактор за избор на учебно заведение.

В основата на изследването е фактът, че мръсотията, която дизеловите коли оставят след себе си, стопира развиването на детските бели дробове и по този начин уврежданията си остават за цялостен живот.

Тези деца, които губят 5% от потенциала на дробовете си, са изложени на по-висок риск от дихателни проблеми, инфекции и болести.

 Снимка 390562

Същото изследване сочи, че четирима на всеки 10 родители обмислят пренасяне отвън града , с цел да могат децата им да раснат по здравословен метод.

Трима на всеки 10 родители в фамилии, живеещи в град отвън Лондон, имат същите терзания.

При 10% от родителите пък чистотата на въздуха в региона на учебното заведение е определящ фактор за това дали детето им ще бъде записано в съответното учебно заведение, написа английският Guardian.

 Снимка 390563

Според Observer, главното терзание на хората е, че държавните управления към момента не подхващат задоволително значими дейности, с цел да обезпечат на жителите същински чиста и незамърсена среда на живот.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР