Все повече хора страдат от алергии - онова неприятно състояние,

...
Все повече хора страдат от алергии - онова неприятно състояние,
Коментари Харесай

Сибирската котка - перфектният домашен любимец за хора с алергии

Все повече хора страдат от алергии - това неприятно положение, предизвикващо най-малкото кихане, подсмърчане и зачервяване. Те могат да бъдат резултат от разнообразни фактори от околната среда като домакински прахуляк, инсекти, цветя или треви.

Но най-неприятно е когато алергията е предизвикана от домашния любим. Много постоянно заради тази причина хората се отхвърлят да отглеждат животни у дома.

Хубавата вест е, че има едно животно, което може умерено да съжителства с хората, страдащи от алергия. И това е сибирската котка. Тази порода се смята за хипоалергенна, защото не създава протеина Fel D1, който може да провокира алергични реакции.
 Снимка 617681
Източник: iStock

Освен това сибирската котка е и извънредно красива. Отличава се с полу-дълга, гъста четина, която варира в разнообразни цветове - от червеникаво-кремави, до черно-кафяви и даже бели. Доста са солидни по мярка поради присъщата скелетна структура. Мъжките екземпляри могат да доближават тегло до 15 кг, а женските - към 8. Пълнотото им развиване е чак на 5-годишна възраст, което се смята за дълго време в съпоставяне със междинното за котките.
 Снимка 617680
Източник: iStock

Породата е резултат от естествения асортимент сред дивата горска котка, обитаващи сибирските гори и домашната котка, донесена в Сибирска Русия от заселници. Едва в последните десетилетия става по-разпространена и известна. Професионалното отглеждане стартира през 80-те години на предишния век, а в Съединени американски щати се появява публично през 1990 година
 Снимка 617679
Източник: iStock

Освен че е хипоалергенна, различен позитивна страна на сибирската котка е, че не изисква специфични грижи и е лесна за развъждане. Има мощно пригодим към разнообразни условия темперамент, а с помощта на мощното си тяло живее дълго време.

Привързват се към дома и стопаните си, имат спокоен характер и елементарно се поддават на образование, написа Pets Lover.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР