Все повече хора се впускат на пазара на недвижими имоти,

...
Все повече хора се впускат на пазара на недвижими имоти,
Коментари Харесай

Къде най-често грешат купувачите на имоти?

Все повече хора се впускат на пазара на недвижими парцели, с концепцията да закупят парцел. И до момента в който несъмнено има доста аргументи за това сега, би трябвало да сте доста деликатни в процеса и да внимавате да не допускате съществени неточности, тъй като те могат и да ви излизат доста солени.

Както към този момент писахме, добре е първо да прецените можете ли да си позволите покупката на парцел. На второ място, би трябвало да прибегнете към оценка на парцелите, по разнообразни критерии, с цел да погледнете на покупката от чисто финансова позиция.

Сега ще разгледаме, някои от най-често срещаните неточности, които могат да създадат евентуалните купувачи на парцели.
Не купувайте парцел, в случай че планирате скоро да се местите
Практиката сочи, че с цел да е преференциална инвестицията в един парцел, то би трябвало да я вършиме с небосвод от най-малко 10-15 години. Има доста имотни калкулатори, които да ви дават отговор на въпроса, (на база на настоящите равнища на цените на парцелите и техните наеми) какъв брой би трябвало да живеете в парцела, с цел да стане покупката му финансово по-изгодна спрямо наемането му.

Въз основа на актуалните цени на парцелите у нас и равнищата на наемите, множеството имотни калкулатори, ще ви посочат, че покупката на парцел, става финансово по-изгодна от живота чартърен, едвам след 15, или повече години.

Не се заблуждавайте, животът в личен парцел, си има и своята цена. В нея се включват налози и такси, обезценка и разноски за обновяването му, слабата подвижност, при промяна на работното място като локация и други
Не преминавайте авансово заложения си бюджет
Практиката сочи, че купувачите, постоянно са склонни в процеса на избирането на парцел да покачват критерийте си, надлежно авансово избрания си бюджет. Последният обаче, най-вероятно е отразявал доста по-реално финансовите ви благоприятни условия.

Ясно е, че на пазара постоянно ще има по-хубави, по-функционални, по-големи и по-добре ситуирани парцели. Това обаче, си има своята цена... А цената най-вероятно е повече от това, което можете да си позволите, по-голям заем и надлежно по-големи разноски за лихви.

Да живеете по-нашироко, може и да ви се коства добра концепция, само че това значително идва в контраст с едно от главните правила, с цел да тръгнете по пътя към финансова самостоятелност - жиевейте под опциите си!
Не забравйте да оставите запас за скрити разноски
Заделете средства за обзавеждане, реновиране, както и за нужните налози, такси и комисиони, които ще би трябвало да платите по пътя към по този начин мечтаната покупка. Добре е да предвидите и нотариалните такси по прехвърлянето. Не забравяйте, че нормално цената за дотъкмяване и обзавеждане на закупените парцели, могат да доближат границите на 20-25% от цената на закупения парцел.
Пригответе си средства за първична вноска
Заделянето на средства за първична вноска, съществено понижава риска от това да ви вземат парцела. Да си купите парцел със 100% финансиране от банката, крие съществени заплаха, да нямате опция да си плащате вноската, в случай че останете краткотрайно без приход.

Експертите предлагат, да прибягвате до покупка на парцел, в случай че имате заделени най-малко 20% от цената му. В най-лошия случай, наложително би трябвало да имате спестени, най-малко 10% от стойнсостта на парцела.
Наемете експерти да инспектират парцела и да ви съветват правно
Българите, обичат да вършат всичко единствено. Често с цел да спестят от такси и комисиони, те се доверяват на личните си познания и умения. Понякога, даже не търсят правна помощ от адвокати, когато подписват контракти, дадени им от бизнесмени. Резултатите, както сами се досещате, може да са " плачевни ".

Предвид на обстоятелството, че покупката на парцел, ще е може би най-голямата в живота Ви, потърсете помощ от експерти. Това може да включва, водопроводчици, електротехници, строителни инженери, адвокати и така нататък Да платите разхода за такива инспекции, може да ви спести съществени по мярка средства, в бъдеще, в случай че не сте забелязали съществени проблеми в купувания парцел, или " клопки " в договорите за покупка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР