Все повече хора се интересуват от вегетариански или вегански диети,

...
Все повече хора се интересуват от вегетариански или вегански диети,
Коментари Харесай

15 топизточника на растителен протеин

Все повече хора се интересуват от вегетариански или вегански диети, или от понижаване на използването на скотски артикули. Преминаването от скотски артикули към веганство става все по-лесно с съществуването на повече обогатени растителни храни.

Човек може да опита веганска диета за здраве, поради хуманно отношение към животните или по религиозни аргументи. През 2016 година от Академията по хранене и диететика обявиха, че вегетарианската или веганската диета може да обезпечи всички хранителни потребности на възрастни, деца, бременни дами и кърмачки.

Човек обаче би трябвало да възнамерява добре храната си, с цел да получи задоволително протеини, калций, желязо и витамин В12, които хората си набират от животинските артикули. Учените също по този начин обсъждали разликите сред животинските и растителните протеини и дали растителните основани протеинови прахове могат да бъдат положителни източници на протеини.

Правилните растителни храни могат да бъдат отлични източници на протеини и други хранителни субстанции, постоянно с по-малко калории от животинските артикули. Някои растителни артикули, като соеви зърна и киноа, са цялостни с протеини, което значи, че те съдържат всички девет съществени аминокиселини, от които хората се нуждаят.

Топ 15 на най-хубавите растителни източници на протеини четете на Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР