Все повече хора по света бягат от родните си места

...
Все повече хора по света бягат от родните си места
Коментари Харесай

Германия е на пето място в света по прием на бежанци

Все повече хора по света бягат от родните си места поради рецесии, войни и спорове. Броят на бежанците през предходната година е задминал върхът от Втората международна война и към този момент е над 70 милиона души. Това сочи отчет на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, показан през днешния ден в Берлин.

Германия е на пето място в света по банкет на бежанци след Турция, която е на първо, следвана от Пакистан, Уганда и Судан. Вероятно поради това Берлин беше предпочетен за представянето на годишния отчет за наложително напусналите родните си места, тъй като е изключение измежду развитите страни. Освен това Германия е посочена за образец като страна, която унищожава мита за неовладяемата бажанска вълна поради стратегиите за интеграция и бърза регистрация.
Филипо Гранди, Върховният комисар Организация на обединените нации за бежанците: Отблъскващото отношение към хората, които идват да търсят сигурност тук, може да завоюва политически консенсус, само че не взема решение казуса. В този глобализиран свят, един неуреден проблем някъде е проблем за всички нас. Така че отхвърлянето, построяването на стени не взема решение казуса с световното принудително преместване.
Новите аргументи за бягство са климатичните промени, които се трансформират в спешен фактор.

Така се изострят съществущи спорове за изчезващи запаси. Опитимистичният взор, даже и надалеч в бъдещето, остава, тъй като бежанците се връщат по родните си места, когато могат да живеят в тях умерено. Проблемът е, че решение на рецесиите се намира мъчно.
 През 2018 година спорове и рецесии са разселили 70 млн. души по света През 2018 година спорове и рецесии са разселили 70 млн. души по света
Близо 71 милиона души са напуснали родните си места поради военни спорове или гонене. Данните са от отчета на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за б...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР